Belediyecilikte "Medya Yönetimi" Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Güncel

Belediyecilikte "Medya Yönetimi" Masaya Yatırıldı

Belediyecilikte "Medya Yönetimi" Masaya Yatırıldı

Marmara Belediyeler birliği tarafından ilki düzenlenen Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nde medya yönetimi masaya yatırıldı.

29.03.2013 11:31  Güncelleme: 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmara Belediyeler birliği tarafından ilki düzenlenen Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nde medya yönetimi masaya yatırılarak, sosyal medyanın önemine vurgu yapıldı.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından Grand Cevahir Otel'de "Akıllı Belediyecilik Zirvesi" düzenlendi. Zirvenin "Akıllı Belediyecilikte Medya Yönetimi" isimli oturumunun moderatörlüğünü HaberTürk Sunucusu Simge Fıstıkoğlu yaparken, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Cumhurbaşkanlığı Basın Müşaviri Kemal İlter, Kanal7 Ana Haber Sunucusu Erhan Çelik, TRT Haber Sosyal Medya Programı Yapımcısı Yalçın Arı, Beykoz Radyo Tv Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Rüştü Karabayık, Intermedia Genel Müdürü Burak Solmaz ve 7K Bilişim Genel Müdürü Mehmet Kul da oturuma konuşmacı olarak katıldı.

BAŞKAN CAN: "MOLLA GOOGLE'A NE SORSANIZ BİLİYOR"

Oturumda Konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Medya dediğimiz, sosyal medya dediğimiz, internet dediğimiz ve bilgisayar çağı dediğimiz bu teknoloji çağının imkanlarından ne derece yararlanarak hizmet sunuyorsanız o derece akıllı ya da hızlı iş yapma imkanına kavuşmuş oluyorsunuz" dedi.

Günümüzde internet teknolojisi ve sosyal medyanın önemi hakkında açıklamalarda bulunan Hasan Can, "5 yaşında bir çocuk bile bugün bilgisayar kullanıyor. İnternet kullanıyor. En azından internete girip, çıkıyor. Kocaman bir dünya var orada. Tabi kocaman dünyanın birçok mollaları var. Ben bunlardan birisine "Molla Google" diyorum. Molla Google'a ne sorsanız biliyor. Bu teknolojiden ne derece yararlanabiliriz. Bugün bütün belediyelerimiz, devlet kurumlarımız bu teknolojiden yararlanmaya çalışıyorlar. Web sitesi en çok tıklanan ve en çok gezilen web sitesi olan bir belediyenin belediye başkanıyım. Olabildiğince de teknolojiden yararlanmaya çalışan bir belediyeyiz" şeklinde konuştu.

MEDYA TEMSİLCİLERİ SOSYAL MEDYANIN ÖNEMİNİ VURGULADI

Kanal 7 Ana Haber Sunucusu Erhan Çelik ise, artık herkesin cep telefonuyla internete bağlandığını belirterek, "Basın kartınız olmasa da hepiniz gazetecisiniz. Çünkü gündem belirleyecek bir alet var elinizde. Bu Sosyal medyanın gücü" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Müşaviri Kemal İlter, "Sosyal medyayı her derde deva olarakta görmememiz lazım. Bir sihirli sopa şeklinde her şeyi çözen olarak bakmamız lazım. Ama tamamlayıcı olarak önemli bir katkı sağladığını söyleyebiliriz" diye konuştu.

TRT Haber Sosyal Medya Programı Yapımcısı Yalçın Arı, "İnterneti de ben akıllı bir eser olarak görüyorum. Bunun sonucunda her şeyin birbirine bağlı bir mecra olarak görüyorum. Bugünkü konuşmamın temel felsefesi 'internet bir bütündür parçalanamaz" ifadelerini kullandı.

Beykoz TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Rüştü Karabıyık da belediye olarak doğru bir akıl getirdiğinizde doğru yolların bulunduğunu dile getirdi.

İntermedia Genel Müdürü Burak Solmaz ise yapılan bir canlı yayının reyting oranlarına televizyon kanalından öte facebook yoluyla ulaşıldığını vurguladı.

Son olarak söz alan 7K Bilişim Genel Müdürü Mehmet Kul, akıllı belediyecilikte en başta bilgi kirliliğinin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Belediyecilikte 'Medya Yönetimi' Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement