Belediyelerden İsrail Boykotu - Son Dakika
Yerel

Belediyelerden İsrail Boykotu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu: "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinde İsrail markası olan ya da İsrail terörünü destekleyen tüm ürünlerin satışı bu çerçevede durdurulmuştur.

21.07.2014 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinde İsrail markası olan ya da İsrail terörünü destekleyen tüm ürünlerin satışı bu çerçevede durdurulmuştur. 'Özgür Gazze, Özgür Filistin' hedefine varıncaya kadar boykotumuz süresiz devam edecektir" dedi.

Karaosmanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in işgalci olduğu Filistin'de terör estirmeye devam ettiğini belirterek, terör estiren bu devletin dört bir yandan kuşatılmış açık hava hapishanesi Gazze'ye, havadan, karadan, denizden orantısız ve insafsız saldırılarda bulunduğunu söyledi.

İsrail'in yaptığı saldırılarda, yüzlerce kişinin şehit olduğu, binlerce kişinin yaralandığı ve on binlerce kişinin evsiz kaldığı Gazze'de kahraman çocukların insanlığın son kalesini korumaya devam ettiğini vurgulayan Karaosmanoğlu, "Ablukaya, ambargoya, teröre, işgale hayır' diyorlar. Kendi vatanlarında adalet, huzur, kardeşlik, barış içinde yaşamak istiyorlar. Anasız, babasız, evlatsız bir hayatı, İsrail terörü gölgesinde yaşamaya tercih ediyorlar" diye konuştu.

Karaosmanoğlu, Türkiye'deki herkesin imkanları nispetinde Gazze'nin imdadına koştuğunu ve koşmaya devam edeceğine inandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Geniş kapsamlı bir boykot uygulaması da meşru bir mücadele aracı olarak devreye girmiştir. Boykot, işgalci İsrail'in terörist eylemlerine karşı İsrail menşeli ya da İsrail terörünü destekleyen ticari ürünleri içermektedir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinde İsrail markası olan ya da İsrail terörünü destekleyen tüm ürünlerin satışı bu çerçevede durdurulmuştur. Özgür Gazze, Özgür Filistin hedefine varıncaya kadar boykotumuz süresiz devam edecektir." - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Belediyelerden İsrail Boykotu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement