Ben de Fırçalıyorum" Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Ben de Fırçalıyorum" Kampanyası

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan "Ben de fırçalıyorum" kampanyası kapsamında Balıkesir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği öncülüğünde 30 bin diş fırçası ve macunu dağıtılacak.

16.02.2015 15:52

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan "Ben de fırçalıyorum" kampanyası kapsamında Balıkesir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği öncülüğünde 30 bin diş fırçası ve macunu dağıtılacak.

Balıkesir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Hasan Hocaoğlu, Salih Tozan Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, toplumun zihninde sadece tedavi edici olarak yerleşmeyi kabul etmediklerini belirterek, sağlığın geliştirilmesinde de pay sahibi olmak istediklerini ifade etti.

Sağlığın geliştirilmesi çalışmalarının sadece Sağlık Bakanlığı kuruluşlarına bırakılmamasını isteyen Hocaoğlu "Bu çalışmalarda kamunun diğer kurumları da faaliyetlerde bulunmalı. Bu kampanyada da dikkatini çekeceği gibi vali ve büyükşehir belediye başkanımızın da desteğini gördük. Her yıl Balıkesir'deki sağlık merkezlerimizde 52 bin üzerinde tedavi ettiğimiz hastalar var. Bunların yarısı dişleri çekilen ya da dolgu tedavisi yapılan hastalar. Her yıl biz 14 bin protez yapıyoruz. Amacımız kişilerin dişlerinin bunun öncesinde daha sağlıklı hale getirebilecek çalışmaları yapmak" dedi.

Hocaoğlu, kampanya çerçevesinde ülke genelinde ücretsiz 2 milyon diş macunu ve fırçası dağıtılacağını vurgulayarak, bunun 30 binin Balıkesir'de vatandaşlara verileceğini kaydetti.

Vali Mustafa Yaman ise "Ben de fırçalıyorum" diyerek diş fırçalamanın önemine değindi, özellikle çocukların diş sağlığı konusunda iyi yönlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un da katıldığı törende konuşmaların ardından Hayatın Ritmini Yakala Grubu tarafından katılımcılara gösteri sunuldu.

Tören ardından kültür merkezi önünde vatandaşlara ücretsiz diş fırçası ve macunu dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ben de Fırçalıyorum' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement