Bengü Güreşlerinde Şaban Kılıç Başpehlivan Oldu - Son Dakika
Yerel

Bengü Güreşlerinde Şaban Kılıç Başpehlivan Oldu

Bengü Güreşlerinde Şaban Kılıç Başpehlivan Oldu

Samsun’un Bafra ilçesinde, Bengü ve Civar Köyleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen "23. Yayla Güreş Şenlikleri" Bengü Yaylası’nda yapıldı.

06.09.2015 20:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Bafra ilçesinde, Bengü ve Civar Köyleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen "23. Yayla Güreş Şenlikleri" Bengü Yaylası'nda yapıldı.

Güreşlere AK Parti Milletvekilleri Ahmet Demircan, Çiğdem Karaaslan, MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bengü Yaylası'nda 350 güreşçinin peşrev çektiği geleneksel 23. Yayla Şenliği Güreşleri'nde vatandaşlar, heyecan dolu saatler geçirdi. Kıran kırana geçen güreşlerde Nuri Zengin'i yenen eski Kırkpınar Başpehlivanı Şaban Yılmaz başpehlivanlığı kazandı. Başaltı güreşlerin de ise Atilla Balcı birinciliği elde etti. Başpehlivanlığı kazanan Şaban Yılmaz, kupasını AK Parti Milletvekili Ahmet Demircan'ın elinden aldı.

22 adayın ağalık için yarıştığı ağalık seçimini 200 bin lira ile İlyas Yahşi kazanarak Bengü güreş ağası oldu. Ağalık kupası ise milletvekilleri tarafından verildi.

Bengü ve Civar Köyleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bekir Keskin, "Birbirinden uzaklaşan köylülerimizi yılda bir gün de olsa bir araya getiriyoruz. Yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak amacıyla etkinliğimiz devam ediyor. Bundan sonra da devam edecektir" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bengü Güreşlerinde Şaban Kılıç Başpehlivan Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement