Bereket Ormanları" Projesi - Son Dakika
Yerel

Bereket Ormanları" Projesi

Bereket Ormanları" Projesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca Gönül Elçileri Projesi kapsamında Gaziantep’te oluşturulan "Bereket Ormanı"na fidan dikildi.

26.03.2015 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca Gönül Elçileri Projesi kapsamında Gaziantep'te oluşturulan "Bereket Ormanı"na fidan dikildi. Emine Erdoğan öncülüğünde 81 ildeki Gönül Elçileri, fidan dikti.

Gaziantep İl sınırları içinde son 10 yılda 184 bin 890 dekar alanda ağaçlandırma çalışması yapılmış olup, bu kapsamda 3270 dekar alanda 26 adet hatıra ormanı, 10590 dekar alanda 43 adet özel ağaçlandırma, 4500 dekar alanda orman içi mera ıslahı çalışması da yapıldı. Bu çalışmalarla 22 milyon 190 bin adet fidan toprakla buluşturdu. Yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile genel alana göre orman alanı yüzde 9'dan yüzde 16'ya çıktı.

Gaziantep'te faaliyete geçen "Gönül Elçileri Projesi"ne Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'nın eşi Hatice Yerlikaya ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun katılımıyla fidanlar dikildi.

Ağaçlandırma projesinin gerçekleşmesinden büyük mutluluk duyan Hatice Yerlikaya, "Aile Politikalar Bakanlığımızın, başta Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayesiyle başlattığı 'Gönül Elçileri Projesi' içerisinde olan projelerden biridir Bereket Ormanları projesi. 81 ilde aynı anda yapılıyor ve bu bölgeye 800 adet fidan dikildi. Bu 800 fidana can suyu verilecek. Toprak gibi, su gibi en önemli şey oksijendir. Evlatlarımıza ve sonraki neslimize bırakılan en önemli miras, ormanlık alan, fidan ve yeşil alandır. Çocuklarımız da geldiği için çok mutlu oldum. Yeşilin önemini bizler kadar onlar da bilsin istiyoruz" diye konuştu.

Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, "Orman haftamız münasebetiyle Sayın Cumhurbaşkanı'mızın Eşleri Değerli Hanımefendi'nin himayesinde aile ve sosyal politikalar bakanlığımızın öncülüğünde 'Gönül Elçileri Projesi' kapsamında Bereket Ormanları etkinliği bugün. Biz de bu programa eşlik ettik. Ağaç dikmek, orman gerçekten önemli. Peygamber Efendimizin (s.a.v) bir hadisi var. 'Kıyamet kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz' diye. Oradan yetişen ağaçtan kurt, kuş kim faydalansa insan ona ayrıca hesabı yetişiyor" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bereket Ormanları' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement