Bergama Belediyesi İş Sahibi Yapıyor - Son Dakika
Yerel

Bergama Belediyesi İş Sahibi Yapıyor

Bergama Belediyesi İş Sahibi Yapıyor

Bergama Belediyesi’nin işgücüne ve istihdama katkı sağlamaya yönelik mesleki eğitimleri devam ediyor.

15.01.2014 17:55

Bergama Belediyesi'nin işgücüne ve istihdama katkı sağlamaya yönelik mesleki eğitimleri devam ediyor.

Belediyenin; eğitim kurumları, meslek odaları ve işletmelerle işbirliği içinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında açılacak olan Dikiş Kursu için başvurular başladı. Bergama Belediyesi, Bergama Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Bergama Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İŞKUR İzmir İl Müdürlüğü koordinasyonunda açılacak olan kurs ile overlok makineciliği ve düz dikiş makineciliğinde nitelikli işgücü ve istihdam sağlanması amaçlanıyor.

18-35 yaş arası, İŞKUR'a kayıtlı işsiz olan ve kursa katılmak isteyen vatandaşların başvurularını, kısa süre önce hizmete giren Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'ne yapmaları gerekiyor.

Eğitime katılacakların, 3 Şubat 2014 Pazartesi günü saat 13.00'de yapılacak mülakatla belirlenmesinin ardından 10 Şubat 2014 Pazartesi günü Belediye Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde dersbaşı yapılacak. Kurs sonunda kursiyerler, Bergama Martı Tekstil'de çalışma imkanı bulabilecek.

Çalışmalar kapsamında verilecek eğitimlerden bir diğeri ise Kaynakçılık Eğitimi. Bergama Belediyesi'nin; Bergama Ticaret Odası, Bergama Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İŞKUR İzmir İl Müdürlüğü ile ortaklaşa çalışması sonucu açılacak Kaynakçılık Kursu için de başvurular alınmaya başlandı. Başvuru şartlarına göre kursa katılacakların yine 18-35 yaş arası ve İŞKUR'a kayıtlı işsiz olması gerekiyor. Eğitime katılacaklar, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'ne yapılacak başvurular sonrası, 31 Ocak 2014 Cuma günü saat 13.00'de gerçekleştirilecek mülakat ile belirlenecek.

Eğitim 10 Şubat 2014 Pazartesi günü Ateş Çelik İşletmesi'nde başlayacak. Bergama Belediyesi kursiyerler için Zeytindağ Atkıran Mevkii'ndeki Ateş Çelik İşletmesi'ne ücretsiz ulaşım imkanı sağlayacak.

Haftanın beş günü, günde sekiz saat olarak düzenlenen kurslarda kursiyerlere İŞKUR tarafından günlük 20 TL cep harçlığı ödenecek. Kurs sonunda kursiyerler aynı işletmede çalışma imkanı bulabilecek.

Nitelikli işgücünde eğitimin önemine dikkat çeken Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Eğitim kurumları, meslek odaları ve işletmelerle işbirliği halinde düzenlediğimiz kurslarla vatandaşlarımıza meslek edindirerek işsizlikle savaşmaya devam ediyoruz. Amacımız işsizliğin önüne geçmek ve istihdam oranını artırmak. Umuyorum her iki kursun bitiminde de Bergamalı pek çok vatandaşımız meslek sahibi olacak" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bergama Belediyesi İş Sahibi Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement