Bergama'da Güneş Enerjisi Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Bergama'da Güneş Enerjisi Toplantısı

Kuzey Ege'de Rüzgâr Güllerinden sonra Güneş enerjisinden elektrik üretimi de yaygınlaşmaya başladı.

04.09.2014 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hasan Şahin Güneş enerji sistemiyle elektrik üretimi konulu ilk toplantısını Bergama'da gerçekleştirdi.
Bergamalı işadamı Hasan Şahin, Güneş enerjisi alanında 20 yıllık geçmişi olan Alman firması olan Frankensolar ile bayilik anlaşması yaparak ilk bilgilendirme toplantısını Ticaret Odasının Tonoz Salonunda Bergamalı işadamlarıyla gerçekleştirdi.

Yerli güneş enerjisi şirketi Kosi Solar geçen yıl ortaklık kurarak Kosifrankensolar şirketini oluşturmuşlardı. Eski politikacılardan işadamı Hasan Şahin, söz konusu enerji üretim şirketinin Ege Bayisi olarak ilk toplantıyı memleketi Bergama'da düzenleyerek Türkiye'de rüzgardan sonra bölgenin en iyi güneş enerjisine sahip olan Kuzey Ege'de genç girişimcileri bu sistem ile tanıştırmak istediklerini söyledi.

Toplantıya katılan işadamlarına KOSI FRAKEN SOLAR çalışmalarını anlatan broşürler dağıtılarak şirket uzmanları tarafından güneş enerjisinden nasıl elektrik üretimi gerçekleştirdiği, panellerin arazilere hangi şartlar ile nasıl yerleştirildiği, sistemin kurulmasıyla ilgileri izinlerin neler olduğu devlet ile mahsuplaşarak nasıl elektrik kullanımı sağlandığı gibi konularda yaklaşık bir buçuk saat sunum gerçekleştirildi.
Ticari Koordinatör Sayın Hakan Daltaban Franken Solar çalışmaları hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgi vererek ayrıca dünya üzerinde güneş enerjisinden yararlanan ülkenin Alman 'ya olduğuna dikkat çekti. Yatırımcılara günej enerjine yatırımın karlı bir iş olduğunu ege bölgesinde sie sistemin 6 ila 8 yıl arasında kendini amorti ederek kara geçtiğini söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bergama'da Güneş Enerjisi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement