Bes: Sgk Başkanlığını Uyarıyoruz - Son Dakika
Güncel

Bes: Sgk Başkanlığını Uyarıyoruz

Büro Emekçileri Sendikası (BES), "SGK Başkanlığını uyarıyoruz.

29.08.2014 12:59

Büro Emekçileri Sendikası (BES), "SGK Başkanlığını uyarıyoruz. Bir an önce SGK emekçilerinin adil, objektif ve liyakat kriterlerine göre görevde yükselme ve atanma koşulları güvence altına alınmalıdır. Bir an önce SGK Başkanlığı tarafından sınavın akıbeti ile ilgili açıklama yapılarak kamuoyu bilgilendirilmelidir" dedi.

BES yaptığı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun, 05 Nisan 2014 tarihinde Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü, Şube Müdürlüğü, Şef ve Memur unvanları için sınav düzenlediğini anımsatarak, "Hemen sonrasında ise Danıştay 5.Dairesi 2013/7936 Esas no'lu kararı ile Başbakanlık çerçeve yönetmeliği olan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin çeşitli maddelerinin yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir. Kurumların kendi yönetmeliklerinin Başbakanlık Çerçeve Yönetmeliğine aykırı olamayacağından SGK tarafından yapılan duyuruda, sözlü sınava tabi kadrolar için yapılacak sözlü sınavın, Danıştay kararı sonrasında yeni bir düzenleme yapılana kadar ileri bir tarihe ertelendiği ve atamaların durdurulduğu ifade edilmiştir. Başbakanlık Personel Daire Başkanlığı'ndan görüş alınarak sürecin işletileceği personele iletilmiş, daha sonra da SGK'nın web sitesinde 15 Ağustos 2014 tarihinde yapılan duyuru ile atama konusunda tercihler alınarak sürecin işletilmeye başlandığı kurum çalışanlarına duyurulmuştur.Yaşanan duruma ilişkin Sendikamız tarafından SGK Başkanı Yadigar Gökalp ile görüşmek için üç defa yazılı randevu talebinde bulunulmuş, bu talebimize olumlu ya da olumsuz herhangi bir cevap verilmemiş, görüşme girişimlerimiz sonuçsuz kalmıştır" denildi.

-"SINAVIN İPTALİ YÖNÜNDE GİRİŞİMİMİZ OLMADI"-

Sınavın iptal edilmesi yönünde herhangi bir girişimlerinin olmadığı belirtilen açıklamada, "Bilinmelidir ki Sendikamızca açılan dava, SGK tarafından yapılan bir yanlışın düzeltilmesi ve yapılan haksızlığın giderilmesi için açılmış bir davadır. Biyologlara başvuru hakkı verilmemesine, Müdürlerin sözlü sınavına tabi tutulmasına ve doktora yapanların doğrudan atanmasına yönelik bir davadır. Danıştay ise sadece biyologlar yönüyle yürütmeyi durdurma kararı vermiş durumdadır. Bu konuda Sendikamızın açmış olduğu başka bir dava da bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

-"SORUNLARIN SORUMLUSUNUN SGK BAŞKANLIĞI"-

SGK tarafından açılan görevde yükselme sınavının yaratmış olduğu tüm sorunların sorumlusunun SGK Başkanlığı olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"SGK başkanı ve Büro Memur-Sen, neredeyse sınavın BES tarafından düzenlendiğini ifade edecekler! Öncelikle, Hükümetin ve Devletin olanakları ile büyüyen Büro Memur Sen'in yıllardır yetkili olduğu kurullarda SGK emekçilerinin taleplerini sahiplenmediği herkes tarafından bilinmektedir. Büro Memur Sen, yıllarca şube başkanlarının, il temsilcilerinin, işyeri temsilcilerinin nasıl idareci koltuğuna oturduğunu, çalışanların sırtına basarak kendilerine nasıl kariyer yaptıklarını açıklamalıdır. Resmi açıklama yokken işyerlerinde sınav iptaline ilişkin sendikamıza dönük karalama kampanyası yürütenleri uyarıyoruz!

SGK Başkanlığını uyarıyoruz. Bir an önce SGK emekçilerinin adil, objektif ve liyakat kriterlerine göre görevde yükselme ve atanma koşulları güvence altına alınmalıdır. Kayırmacılığa, ayrımcı uygulamalara bir an önce son verilmelidir. Bir an önce SGK Başkanlığı tarafından sınavın akıbeti ile ilgili açıklama yapılarak kamuoyu bilgilendirilmelidir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bes: Sgk Başkanlığını Uyarıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement