Beşiktaş, Devler Liginin Kapısından Döndü - Son Dakika
Spor

Beşiktaş, Devler Liginin Kapısından Döndü

Beşiktaş, Devler Liginin Kapısından Döndü

UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde 6. kez mücadele eden siyah beyazlılar, 4 yıllık "Devler Ligi" özlemine son veremedi.

28.08.2014 00:07  Güncelleme: 00:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi play-off eleme turu rövanş maçında deplasmanda Arsenal'a 1-0 yenilen Beşiktaş, daha önce beş kez katıldığı "Devler Ligi"nin kapısından döndü.

İlk olarak 1997-98 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden "Kara Kartallar", daha sonra 2000-01, 2003-04, 2007-08 ve son olarak da 2009-10 sezonlarında gruplara kalmayı başardı. Londra ekibine elenen siyah-beyazlı ekip, 4 yıllık Şampiyonlar Ligi hasretine son veremedi. Siyah-beyazlı ekip yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına 2 kez doğrudan katılmayı başardı, 3 kez de ön elemelerde rakiplerini geçerek gruplara kaldı. Siyah-beyazlılar, 2003-04 ve 2009-10 sezonlarında Süper Lig şampiyonu unvanıyla UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele etti.

-Altı ön elemenin 3'ünde rakiplerini geçemedi

"Kara Kartallar", UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak için 6 kez ön elemelere katılırken, bunların 3'ünde turu geçti.

İlk olarak 1995-96 sezonunda "Devler Ligi" ön elemesinde Norveç'in Rosenborg takımıyla eşleşen siyah-beyazlılar, deplasmandaki ilk maçı 3-0 kaybedip, rövanşta 3-1 kazanmasına rağmen elenmekten kurtulamadı.

1997-1998 sezonunda ön elemede Slovenya'nın Maribor takımının karşısına çıkan Beşiktaş, ilk maçta İstanbul'da golsüz berabere kaldığı rakibini deplasmanda 3-1 yenerek, tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'ne kaldı.

1999-2000 sezonunda İsrail temsilcisi Hapoel Haifa'nın karşısına çıkan Beşiktaş, İstanbul'da 1-1, rövanşta ise 0-0 berabere kalarak elendi.

2000-01 sezonunda Bulgaristan'ın Levski Sofya takımını 1-0 ve 1-1'lik skorlarla eleyen siyah-beyazlılar, sonraki ön eleme turunda Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımını iki maçta da 3-0 ve 3-1 mağlup ederek, gruplarda mücadele etmeye hak kazandı.

2007-08 sezonunda önce Moldova'nın Sheriff (1-0, 3-0), ardından İsviçre'nin Zürih (1-1, 2-0) takımlarını eleyen siyah-beyazlılar, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne kalmayı başardı.

2014-2015 sezonda Arsenal ile eşleşen ve sahasında oynadığı ilk maçtan golsüz berabere ayrılan Beşiktaş, rövanş mücadelesini .. kaybederek gruplara kalamadı.

Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı ön eleme maçları ve sonuçları şöyle:

Sezon Maç Sonuç 1995-96 Beşiktaş-Rosenborg 0-3, 3-1 Elendi 1997-98 Beşiktaş-Maribor 3-1, 0-0 Eledi 1999-2000 Beşiktaş-Hapoel Haifa 0-0, 1-1 Elendi 2000-01 Beşiktaş-Levski Sofya 1-1, 1-0 Eledi 2000-01 Beşiktaş-Lokomotiv Moskova 3-1, 3-0 Eledi 2007-08 Beşiktaş-Sheriff 3-0, 1-0 Eledi 2007-08 Beşiktaş-Zürih 1-1, 2-0 Eledi 2014-15 Beşiktaş- Feyenoord 2-1, 3-1 Eledi 2014-15 Beşiktaş-Arsenal 0-1, 0-0  Elendi Not: Sonuç kısmında ilk skorlar Beşiktaş'ın dış saha, ikinci skorlar ise iç sahada aldığı sonuçlardır.

-Beşiktaş, Londra'daki ilk yenilgisini aldı-

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında Arsenal'a 1-0 yenilen Beşiktaş, İngiltere'nin başkenti Londra'daki ilk mağlubiyetini aldı.

Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında bugüne dek Londra da yaptığı tek maçtan galibiyetle ayrıldı. Londra'da 2003'te Premier Lig'in güçlü ekiplerinden Chelsea ile UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçında karşılaşan "Kara Kartallar", Sergen Yalçın'ın 2 golüyle sahadan 2-0 galip ayrıldı ve uzun bir aradan sonra rakibini evinde yenme başarısı gösterdi.

Arsenal ile oynadığı ilk maçta berabere kalarak rakibinin eleme turlarındaki galibiyet serisine son veren siyah-beyazlı ekip, rövanş mücadelesinde Sanchez'in golüne engel olamadı ve ilk kez Londra'dan mağlubiyetle ayrıldı.

-İngiltere'de berabere kalmadı-

Beşiktaş, Avrupa kupalarında İngiltere'de bugüne dek 7 maça çıkarken, hiç beraberlik almadı. Oynadığı 7 maçın 2'sinde galip gelen siyah-beyazlılar, 5 kez de mağlup oldu.

"Kara Kartallar", Avrupa kupalarındaki en farklı yenilgileriyle de İngiltere'de tanıştı. Liverpool'a 8-0, Leeds United'a da 6-0 mağlup olan Beşiktaş, ayrıca Stoke City'ye 2-1, Aston Villa'ya da 3-1 yenildi.

Siyah-beyazlılar, İngiltere'de Chelsea'yi 2-0, Manchester United'ı da 1-0 mağlup etmeyi başardı.

-Bu sezon 4. maçında mağlup oldu-

Avrupa kupalarında bu sezon oynadığı 3 maçta da yenilmeyen Beşiktaş'ın serisine Arsenal son verdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Hollanda'nın Feyenoord takımını 2-1 ve 3-1 mağlup eden, play-off eleme turu ilk maçında da Arsenal ile golsüz berabere kalan "siyah-beyazlılar", rövanş mücadelesinde Londra ekibine 1-0 yenildi.

- Demba Ba, gol suskunluğunu bozamadı-

Beşiktaş'ın İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea'den transfer ettiği Senagalli golcü Demba Ba, Arsenal karşısında rövanş maçında da gol atma başarısını gösteremedi.

Demba Ba, İngiltere'nin Newcastle United takımında forma giydiği dönemde Arsenal'e karşı 2 gol atmayı başarmıştı.

Londra'da 29 Aralık 2012'de oynanan ve Arsenal'ın 7-3 kazandığı maçta Senegalli futbolcu, skoru 1-1 ve 3-3'e getiren golleri atmış ancak takımının farklı kaybetmesine engel olamamıştı. Demba Ba, bu karşılaşmadan sonra Chelsea'ye transfer olmuştu.

Senagalli futbolcu, Chelsea formasıyla 6 Şampiyonlar Ligi mücadelesinde 3 kez gol sevinci yaşamıştı. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Beşiktaş, Devler Liginin Kapısından Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu
    07:23 Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu

    Urla Fenerbahçeliler Derneği, 'Haydi Sinemaya' adlı proje kapsamında 750 öğrenciye General Harrington Kupası'nı anlatan 'Zaferin Rengi' filmi izletti. Proje, Urla'daki okulların yanı sıra depremzede çocukları da kapsadı.

  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.

  • Eski Fenerbahçeli Egemen Korkmaz, İrfan Can Eğribayat'a neden vurduğunu böyle açıkladı: Dayanamadım
    23:45 Eski Fenerbahçeli Egemen Korkmaz, İrfan Can Eğribayat'a neden vurduğunu böyle açıkladı: Dayanamadım

    Fenerbahçe'de geçmişte forma giyen Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz, maç sonrası çıkan olaylara ilişkin açıklama yaptı. Korkmaz, ''Orada Trabzonspor taraftarının yerde tekmelendiğini görünce dayanamadım. Bir taraftara kaç kişi vuruyordu, bu insanlığa sığmaz. Ben de darbe aldım ama önemli değil'' dedi.

  • Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler
    23:05 Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında adı geçen AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal açıklama yaptı. Yeşildal, ''Yalan olduğu şuradan belli; Hatay'da AK Parti binası yok. Konteynerde hizmet veriyoruz. Seçimi kaybedeceğini düşünenler seçimi manipüle ediyor. İki gündür bu ses kayıtları şehirde konuşuluyordu. Gökhan Zan'la da öncesinde bir temasımız olmadı. Bu iddialarla ilgili de görüşmedim.'' dedi.

  • Türkiye, Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda kadınlarda şampiyon oldu
    22:46 Türkiye, Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda kadınlarda şampiyon oldu

    Antalya'da düzenlenen Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda Türkiye, kadınlarda şampiyonluğu elde etti. Türkiye, topladığı 180 puanla takım halinde birinci oldu. Turnuva serbest stil, kadınlar ve grekoromen stildeki müsabakalarla sona erdi. Grekoromen stilde İran birinci olurken, Türkiye ikinci sırada yer aldı. Serbest stilde ise İran birinci, Türkiye ikinci oldu. Kadınlarda madalya kazanan sporcular da açıklandı.


Advertisement