Beşiktaş - Liverpool Maçı Hakemi Damir Skomina'yı Yakından Tanıyalım - Son Dakika
Spor

Beşiktaş - Liverpool Maçı Hakemi Damir Skomina'yı Yakından Tanıyalım

UEFA Avrupa Ligi 2. Tur rövanş maçında karşı karşıya gelecek Beşiktaş ile Liverpool mücadelesini Damir Skomina yönetecek.

24.02.2015 13:59

Sloven futbolunun en başarılı hakemi kabul edilen 39 yaşındaki Damir Skomina 26 Şubat tarihinde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olan Beşiktaş - Liverpool UEFA Avrupa Ligi 2. Tur ikinci maçında düdük çalacak.

2008 yılından bu yana uluslararası arenada boy gösteren Skomina henüz Türk kulüplerinin maçını yönetmese de, Türkiye A Milli Takımı'nın 2 önemli maçında düdük çaldı.

İlk olarak 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İsviçre ile oyanan ve Arda Turan'ın son dakika golüyle galip gelinen maçı yöneten Skomina daha sonra ise 2012 Avrupa Fubol Şampiyonası elemelerinde aynı grupta yer aldığımız Belçika maçını yönetmişti. Almanya'nın ardından ikinci olarak gruptan çıkmak isteyen Türkiye bu maçı 3-2 kazanmayı başarmıştı. O karşılaşmada Vincent Kompany'i ikinci sarı kartla oyun dışı bırakan Skomina, sarı kartına oldukça fazla başvuran bir hakem.

İngiliz kulüpleri ve İngiltere Milli Takımı'nın toplamda 17 maçını yöneten Skomina ile İngiliz kulüpleri çıktığı 13 maçtan 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet çıkarırken, İngiliz Milli Takımı ise 4 maçtan 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrıldı.

2013 yılında Borussia Dortmund - Bayern Münih Şampiyonlar Ligi Final maçını yöneten Skomina, en parlak dönemini geçtiğimiz yıl yaşarken bu maçtan Bayern Münih 2-1 galip ayrılarak kupayı müzesine götürmüştü.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Beşiktaş - Liverpool Maçı Hakemi Damir Skomina'yı Yakından Tanıyalım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement