Beşiktaş'ta Fener Alayı... - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş'ta Fener Alayı...

Beşiktaş\'ta Fener Alayı...

Cumhuriyet bayramı, Beşiktaş'ta fener alayıyla kutlandı.

29.10.2014 22:51

Cumhuriyet bayramı, Beşiktaş'ta fener alayıyla kutlandı. Binlerce kişi, ellerinde Türk Bayrakları ve meşalelerle Balmumcu'dan Beşiktaş Meydanı'na yürüdü.

Beşiktaş Belediyesi'nin düzenlediği "Cumhuriyet Yürüyüşü için Yıldız Posta Caddesi üzerinde toplanan binlerce vatandaş, saat 19.00'da Beşiktaş Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Ellerinde Türk Bayrakları ve meşalelerle yürüyen binlerce kişi, sık sık hep bir ağızdan "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" şeklinde slogan atıp, "10'uncu Yıl Marşını söyledi.

Barbaros Bulvarı üzerinde oturan vatandaşların da pencerelerinden el sallayıp destek verdiği meşaleli yürüyüş, Beşiktaş Meydanı'nda sona erdi. Burada, şehitler ve Ermenek'teki madenciler için yapılan saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı okundu.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, yaptığı konuşmada, Kadim varlığımızı bugünlere taşımamızı sağlayan en önemli değer Cumhuriyettir. Onu demokrasinin bütün erdemleriyle, laik sistemin bütün erdemleriyle buluşturmak bizim görevimiz. Böylesine erdemli bir günü acılarla yaşıyoruz. 19 Mayıs'ı nasıl yaşadıysak, hemen öncesinde Soma'da acıları yaşadık. Bugün de o acıları Ermenek'te yaşıyoruz. Cumhuriyet zaten kimsesizlerin kimsesidir. Bu kadim topraklarda varlığımızı geleceğe taşımanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz dedi.

Hazinedar'ın yaptığı konuşmanın ardından yürüyüş sona erdi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beşiktaş'ta Fener Alayı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement