Beşiktaş'ta 'Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni' Sergisi - Son Dakika
Yerel

Beşiktaş'ta 'Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni' Sergisi

Beşiktaş Belediyesi, Türkiye Şizofreni Dernekleri Federasyonu işbirliği ile ’Görmezden Gelmeyelim-Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni’ isimli sergi açılışı gerçekleştirdi.

02.03.2016 09:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Belediyesi, Türkiye Şizofreni Dernekleri Federasyonu işbirliği ile 'Görmezden Gelmeyelim-Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni' isimli sergi açılışı gerçekleştirdi. Açılışta konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Toplumda bazı şeyleri görmek, fark etmek önemlidir" dedi.

Beşiktaş Belediyesi, Türkiye Şizofreni Dernekleri Federasyonu işbirliğiyle Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde, şizofreni konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla 'Görmezden Gelmeyelim - Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni' sergisi açtı. Serginin açılışına, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Abdi İbrahim İlaç CEO'su Dr. Süha Taşpolatoğlu, Şizofreni Hastası ve Şizofreni Dostları Derneği Başkanı Mesut Demirdoğan'ın yanı sıra çok sayıda şizofreni hastası ve vatandaş katıldı.

Geçtiğimiz yıl İstanbul ve Ankara'da açılan ve yoğun ilgiyle takip edilen, 'Görmezden Gelmeyelim- Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni' isimli sergi, bu yıl bir belediye olarak ilk defa Beşiktaş Belediyesi tarafından açıldı. Şizofreniye dikkat çekmek için hazırlanılan sergide, konunun uzmanları tarafından üç boyutlu kutularda görsel ve işitsel efektler ve canlandırmalar sergilendi. Serginin, Beşiktaş'ta şizofreni konusunda önemli bir farkındalık oluşturması bekleniyor.

"TOPLUMDA BAZI ŞEYLERİ GÖRMEK, FARK ETMEK ÖNEMLİ"

Serginin çok büyük anlam taşıdığını belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Sağlıklı olduğunu zanneden insanlar muhakkak bazı şeyleri görmeliler. Görmedikleri taktirde hiç şüphesiz yaşamımız çok daha zor olacak. Onları hayata kazandırdığımızda, bir insana dokunduğumuzda, mesela bu sergi marifeti ile bir insanımıza bir şeyleri görebilme imkanı verdiğimizde, bir yakınını, bir dostunu daha iyi tanıma, çevresinde potansiyel olarak, sanıyorum gizli şizofrenilik de var. Dolayısıyla onu tanıma, onu tarif ederek zihninde, onun eğitimine ya da onun tedavisine katkı sunması bile tek başına fevkalade değerli. Türkiye İlaç Sanayisi'nin öncü kuruluşu Abdi İbrahim'e şizofreni hastalığı konusunda toplumda farkındalık yaratmak ve hastalara destek olmak için gerçekleştirdikleri bu sergi dolayısıyla gerçekten tekrar çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"BÖYLE PROJELERİN İÇİNDE OLMAK BİZLERİ MUTLU EDİYOR"

Şizofreni Hastası ve Şizofreni Dostları Derneği Başkanı Mesut Demirdoğan ise, "Bu sergi şizofreniye yaklaşımda ve şizofreni tedavisinde ne kadar yol alındığını gösteren bir sergi. Şizofrenin ve şizofreni hastalığına bakış açısının bilgi ile nasıl daha olumlu ve gerçekçi hale dönüştürüldüğünü gösteriyor. Şizofreni ile ilgili doğru bilgiler veren ve şizofreni hastalığının daha iyi anlaşılmasına hizmet ederek toplumda var olan ön yargıların kırılmasına yardımcı olan böyle projelerin içinde olmak bizleri mutlu ediyor" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beşiktaş'ta 'Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement