Besni'de Teröre Tepki Mitingi - Son Dakika
Yerel

Besni'de Teröre Tepki Mitingi

Besni\'de Teröre Tepki Mitingi

Adıyaman’ın Besni ilçesinde Türkiye’de artan terör olaylarına karşı, sivil toplum örgütleri, kurum amirleri, muhtarlar ve her yaştan vatandaşın katıldığı binlerce kişi Türk Bayrakları ile teröre tepki miting düzenledi.

11.09.2015 16:38

Adıyaman'ın Besni ilçesinde Türkiye'de artan terör olaylarına karşı, sivil toplum örgütleri, kurum amirleri, muhtarlar ve her yaştan vatandaşın katıldığı binlerce kişi Türk Bayrakları ile teröre tepki miting düzenledi.

Sivil toplu örgütlerinin katılımı ile gerçekleşen 'Teröre Tepki' mitingi Erdemolu Parkı önünde gerçekleşti. Vatandaşlar ve gençler dev bayraklarla destek verdiği mitingde 'Türk Kürt Kardeştir', 'PKK kalleştir', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK', 'Polise, askere uzanan eller kırılsın' sloganları atılarak tekbir getirildi.

Besni'deki esnaflar dükkanlarına, vatandaşlar evlerine ve hatta özel bir vinç firması dev Türk Bayrağını vincin tepesine asarak desteğini gösterdi.

Birlik ve beraberlik çağrısının yapıldığı mitingde, "Terör akıttığı kanda boğulacaktır" mesajı verildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından basın açıklaması yapıldı.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Şemsettin Ağar tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde artan hain terör olayları nedeniyle tüm halkımız derin bir üzüntü içindedir. Hemen her gün şehit haberleri gelirken, eli kanlı terör örgütü gerçek yüzünü bir kez daha göstermiş, hain saldırılarını sürdürmektedir. Bir taraftan mayın tuzaklarıyla Mehmetçiklerimizi ve polislerimizi şehit eden caniler, diğer taraftan bir iç savaş çıkarma provaları yapmaktadırlar. İnanıyoruz ki; bu vahşi eylemleri gerçekleştiren caniler, akıttıkları kanda boğulacaklardır.

Öncelikle terörü, teröristi, destekçilerini ve milletimizin yaşama hakkı gasp edilirken, seyirci kalanları nefretle lanetliyoruz. Terör örgütü ve onun destekçisi olan dış ve iç odaklar iyi bilmelidir ki, ülkemizi bölmeye, bizi bize düşman etmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.

Bu devlet, bizim en değerli varlığımızdır ve devlete sahip çıkmak da her Türk vatandaşının asli görevidir. Ancak öfkemiz ve acımız gözlerimizi kör etmemeli, bin yıllık kardeşliğimize de gölge düşmemelidir. Terörle mücadele, kararlı ve etkili olmalıdır. Suçlu cezasını çekmeli, yaptığının karşılığını almalı ve belasını mutlaka bulmalıdır. Bu süreçte Türkü ile Kürdü ile Lazı, Çerkezi ile bu milletin birlik ve beraberlik içinde teröre karşı dimdik durduğunu, dost düşman herkes görmelidir.

Gün yaşadığımız acı ve öfke ile sağduyumuzu kaybetme değil; gün birlik, beraberlik ve soğukkanlılıkla terörün kökünü kazıyacak adımları atma günüdür. Türk milleti büyük bir millettir. Büyüklüğümüzü vakur duruşumuzla, olaylara gerçekçi yaklaşımımızla göstereceğiz.

Son günlerde düzenlenen şehitlerimize saygı mitinglerinde milli bir uyanış baş vermiştir. Ajan provokatörlerin yaptıklarını vatanseverlere mal ederek, bu milli uyanışı kirletmeye çalışan, adeta milleti uyumaya davet eden açıklamalara şahit olmaktayız.

Tepkilerimiz devam edecek ve kimse milli hassasiyetlerimizi köreltemeyecektir. Herkes şunu iyi bilmelidir ki, PKK illeti, Büyük Ermenistan hayali kuran Asala'nın, emperyalist ülkelerin projesidir. Bu projeyi kurgulayanlar Türk'e de, Kürt'e de düşmandır.

Bu gerçeği her Türk her Kürt beynine nakşetmelidir. Bizi hiç bir güç düşman yapamayacaktır. Şundan eminiz ki; milletimizin doğru yerde ve doğru zamanda göstereceği tepki ve ortaya koyacağı dayanışma; sivil vatandaşlarımıza ve askerimize pusu kuran hainlerin planlarının başlarına geçmesine yetecektir."

Miting, Kuran okunmasından sonra, atılan sloganlardan sonra olaysız bir şekilde sona erdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Besni'de Teröre Tepki Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement