Beylikdüzü'nde Klasik Müzik Rüzgarı Esti - Son Dakika
Yerel

Beylikdüzü'nde Klasik Müzik Rüzgarı Esti

Beylikdüzü’nde 3 ayrı günde 3 farklı noktada düzenlenen Klasik Müzik Günleri, sanatseverlere tam bir müzik ziyafeti tattırdı.

29.08.2015 09:33

Beylikdüzü'nde 3 ayrı günde 3 farklı noktada düzenlenen Klasik Müzik Günleri, sanatseverlere tam bir müzik ziyafeti tattırdı.

Beylikdüzü Belediyesi'nin, Marina ve Koru'da gerçekleştirdiği klasik müzik geceleri, Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı'nda son buldu. Etkinlik alanında "Sevgiye ve Barışa Notalar" adıyla düzenlenen gecede sanatseverler Klasik'in Solisti Prof. Devlet Devrim Öztaş'ın piyanosuyla çaldığı eserlerle adeta büyülendi. Chopin, Beethoven, Mozart ve R. Schumann gibi ünlü bestecilerin eserlerinin yankılandığı gecede, " Doğuş, Hareket ve Kararlılık", "Mazideki Hatıralar", "Umut, Özlem, Hayata Veda ve Ebediyete Uğurlama" bölümleri ile her parçada ayrı bir tema işlendi. Öztaş'ın ardından sahne alan orkestra Ankara solist sanatçıları, klasik müzik ve Anadolu müziği dinleyenlerine bir arada yaşattı.

Plaket takdimi sırasında sahnede bir konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir sonraki yıl düzenlenecek klasik müzik günlerinin daha yoğun katılımlı olacağını söyleyerek, "Sanat ve sanatçı adına son günlerde çok tartışılan bir şey var şunu iptal edin bunu yapmayın gibi. Karadeniz'den bir ses duyarsınız herkes hareketlenir, doğudan bir uzun hava duyarsınız herkes hüzünlenir. Ege'den bir ses duyarsınız herkes şaha kalkar, Trakya'dan bir ses duyarsınız herkes kıpır kıpır olur. Aslında sanatçı hisseder hissettir. Sanatçı ağlayanların hislerini bütün dünyaya duyurur. Bazen bir ses duyarsınız aslında Chopin'dir hepimiz hüzünleniriz. Bazen Anadolu'nun her köşesinden farklı bir ezgi ile hepimiz aynı hissi hissederiz. Aslında bizi bütünleştiren sanat ve sanatçılar bu ülkede de bizi bir arada tutan sanat ve sanatçılardır. Ayrıştıran politikacı ise politika utansın diyorum. En azından ben onlardan olmamaya ömür boyu dikkat edeceğim. Biz bugünlerde zor günler yaşıyorsak ben sanat ile sanatçıyla umut dolu olmak isteyen bir belediye başkanıyım etkinliklerimize sonuna kadar devam edeceğimizi belirtmek istiyorum" dedi.

Konser sonunda Başkan İmamoğlu tarafından sanatçılara çiçek ve plaket takdimi gerçekleştirildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beylikdüzü'nde Klasik Müzik Rüzgarı Esti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement