Beyşehir'de Halk Demokrasi Nöbetinde - Son Dakika
Yerel

Beyşehir'de Halk Demokrasi Nöbetinde

Beyşehir\'de Halk Demokrasi Nöbetinde

Türkiye’de yaşanan son darbe girişiminin ardından Konya’nın Beyşehir ilçesinde, binlerce vatandaş bir araya geldiği çarşı meydanında darbe teşebbüsüne tepki gösterdi.

17.07.2016 15:01

Türkiye'de yaşanan son darbe girişiminin ardından Konya'nın Beyşehir ilçesinde, binlerce vatandaş bir araya geldiği çarşı meydanında darbe teşebbüsüne tepki gösterdi.

Çarşı Camisi önündeki alanı dolduran kalabalık içerisindeki bazı vatandaşlar, meydanda bulunan iş makineleri ve kamyonların üzerinden şöleni izledi. Bazı vatandaşlar da ellerindeki çeşitli mesajlar içeren dövizlerle darbecilere tepkilerini gösterdi, gecenin ilerleyen saatlerine kadar alanda nöbet bekledi.

AK Parti İlçe Teşkilatı önündeki meydanda toplanan vatandaşlar, darbecilere tepki göstererek demokrasiye sahip çıktı. Zaman zaman tekbir getiren kalabalık, sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi. Bu arada, şehir merkezinde ellerine aldıkları Türk bayraklarıyla araçlarıyla konvoy oluşturan gençler de darbe girişimine sloganlar atarak tepki gösterdi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, meydanda toplanan kalabalığa hitaben konuşma yapmak üzere sahneye alanda elinde "Başkomutan Erdoğan" yazılı döviz taşıyan bir çocukla birlikte çıktı. 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gecede gelen haberlerin ardından, ilçe teşkilatına gitmek üzere talimat verilince, ailesiyle veda ederek, "Ben gidiyorum belki dönmeyeceğim, hakkınızı helal edin" dediğini vurgulayan Özaltun, "Teşkilatıma geldim baktım ki, bu meydanda yüzlerce, binlerce davaya sahip çıkmış, bu vatana sahip çıkmış hemşehrilerimi gördüm. Dedim ki oğluma, korkma, korkma…"diye konuştu.

Beyşehir'deki meydanda farklı görüşten tüm parti temsilcilerini görmenin sevincini yaşadıklarını da anlatan Özaltun, "Tek bir davamız vardı, bu vatana sahip çıkmak, milletin iradesine sahip çıkmaktı" dedi.

Darbe girişimleri sonucunda şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen, yaralılara ise acil şifalar temennisinde bulunan Özaltun, doldurulan bu meydanları ise boş bırakmayacaklarını da söyledi.

Konuşmaların ardından din görevlileri de Kur'an-ı Kerim okudu, vatandaşlar yapılan dualara eşlik etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyşehir'de Halk Demokrasi Nöbetinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement