Beytüşşebap'ta 2 No'lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Beytüşşebap'ta 2 No'lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Törenle Açıldı

Beytüşşebap\'ta 2 No\'lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Törenle Açıldı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün onayı ile kurulan 2 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

20.05.2016 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün onayı ile kurulan 2 No'lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Beyüşşebap'ta 1 No'lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na takviye olarak kurulan 2 No'lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Kaymakam Kadir Güntepe'nin de katıldığı törenle hizmete açıldı. Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Gürhan Sezer, Garnizon Komutanı Albay Ali Türk, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Zafer Özden, Milli Eğitim Müdürü Şerif Çelikkaya, Müftü Mehmet Fatih Öztürk ve kurum müdürleri de katıldı.

"4 AYDA 15 BİN 755 HASTAYI HASTANELERE TAŞIDIK"

2 No'lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun açılış töreninde konuşan Şırnak İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Soran Efendi, ülkemizde yaşanan ilerlemelerin acil sağlık hizmetlerinde de kendini gösterdiğini belirtti. Efendi, "Bu hizmetleri istasyonlarımızla, tam donanımlı kara, hava ambulanslarımızla ve profesyonel sağlık ekiplerimizle verilir hale gelmiştir. 2016 yılı içerisinde ilk 4 ayda kara ambulanslarımızla toplam 15 bin 755 hastayı hastanelere taşıdık. 2016 yılı içerisinde uçak ve helikopter ambulansla toplam 22 hastayı başka illere sevk ettirdik. Acil sağlık hizmetlerini il geneline yayıldığında 17 acil sağlık hizmetleri istasyonumuz, 53 adet ambulansımız ve profesyonel ekiplerimizle daha etkili ve kapsamlı bir şekilde sunmanın gayreti içerisindeyiz" dedi.

"TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ"

Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü Yönetim Hizmetleri Şube Müdürü Abdulaziz Dayanan ise, "İlçemizde sağlık alanında yapılacak olan 20 daireli lojman ve Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hakkında Beytüşşebap Kaymakamımıza bilgi verdik. Sağlık kuruluşu olarak 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturu ile verdiğimiz sağlık hizmetlerinde fedakarca çalışan gece gündüz denilmeden ilimizin en ücra noktalarına kadar acil sağlık hizmeti götüren, acil sağlık hizmetlerini aksatmamak adına görev başlarında kalarak, bölge halkına özveri ile hizmet eden acil sağlık hizmetleri personellerimiz başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederiz, Acil sağlık hizmetleri istasyonumuzun ilçemize hayırlı olmasını dileriz" diye konuştu.

Açılış töreninin ardından Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen takdir belgeleri Kaymakam Kadir Güntepe tarafından sağlık personellerine verildi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beytüşşebap'ta 2 No'lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement