Beytüşşebap'ta IŞİD'in Kobani'ye Yönelik Saldırıları Kınandı - Son Dakika
Güncel

Beytüşşebap'ta IŞİD'in Kobani'ye Yönelik Saldırıları Kınandı

Beytüşşebap\'ta IŞİD\'in Kobani\'ye Yönelik Saldırıları Kınandı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde DÖKH öncülüğünde, IŞİD örgütünün Kobani'ye yaptığı saldırılar düzenlenen yürüyüşle kınandı.

27.09.2014 18:18  Güncelleme: 14:47

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü tarafından Kobani'ye yapılan saldırılar düzenlenen yürüyüşle kınandı.

Yürüyüşe DBP ilçe teşkilatının yanı sıra vatandaşlar da katıldı. DBP ilçe binası önünde başlayan yürüyüş Cumhuriyet Caddesi boyunca devam etti. Ardından basın açıklamasını okuyan DBP Beytüşşebap yöneticilerinden Cevdet Ataman, "IŞİD ve benzeri paravan örgütler sadece bölgesel olarak ortaya çıkmış bir vahşet hali değil, İslam dünyasının her tarafına yayılmış olan ve dini mezhebi kavgaları körükleyecek hastalıklı bir ruh halidir. Bir günde yüz binden fazla insanın mülteci durumuna düştüğü bu insanlık faciasında kadın, çocuk ve yaşlı binlerce insan mağdur duruma düşmüştür. Rojava'daki Kobani ve çevresindeki köylerden göç eden binlerce insan açlık, hastalık ve barınma gibi çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalmışlardır. Rojava'dan gelen ve IŞİD'in zulmünden kaçan insanların en temel insani ihtiyaçlarının karşılanması için başta kamu kuruluşları ve sosyal yardım kuruluşları olmak üzere vicdan sahibi herkesin tüm imkanlarını seferber etmesi gerekir. IŞİD tarafından yerlerinden edilen Kürt, Arap, Türkmen tüm insanların evlerine dönebilmeleri ve bu kanlı örgütün durdurulması için herkesi üzerine düşeni yapmaya çağırıyoruz" dedi.

Kalabalık daha sonra sessizce dağıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beytüşşebap'ta IŞİD'in Kobani'ye Yönelik Saldırıları Kınandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement