Biga'da, Meydan Yeri Yeniden Düzenlenecek - Son Dakika
Güncel

Biga'da, Meydan Yeri Yeniden Düzenlenecek

Çanakkale'nin Biga ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı yeniden düzenlenecek.

16.08.2016 12:45

Çanakkale'nin Biga ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı yeniden düzenlenecek.

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe merkezinin dar bir alana sıkışmış bir görüntü verdiğini söyledi.

Kent merkezinin son dönemde hızla genişlediğini ifade eden Işık, "Yeni ortaya çıkan yerleşim alanlarında daha rahat çalışabiliyoruz. Eski yerleşim yerlerindeki bölgelerde ise nispeten daha dar kapsamlı çalışmalar gerçekleştiriyoruz. İlk olarak Çiçeklidede Meydanı ve ardından Hamdibey Meydanını düzenledik. Daha aydınlık, daha kullanışlı ve daha modern bir hale getirdik. Cumhuriyet Meydanında da buna benzer bir çalışma yürüteceğiz. Merdivenli karma yapı ortadan kalkacak ve daha sade, kullanışlı ve çağımıza uygun bir görünüm ortaya çıkacak." diye konuştu.

Işık, Atatürk'ün yeni bir heykelini de eskisinin yerine koyacaklarını belirterek şunları kaydetti:

"2012 yılında restore edilen tarihi şadırvanı da aslına uygun olarak restore edeceğiz. Tarihimize ve kültürümüze sahip çıkmak, biz idarecilerin temel görevleri arasında. Cumhuriyet meydanı düzenlememizi 18 Eylül tarihine yani Biga'mızın kurtuluşunun 94. yıl kutlamalarına yetiştirmek istiyoruz. Bu süreçte halkımızdan çalışmamız bitene kadar bizlere sabır göstermelerini diliyorum. Hep birlikte yerinden yöneterek, yaşanacak şehir Biga'yı ortaya çıkaracağız. Yorulmadan, gece gündüz Biga için çalışan mesai arkadaşlarıma da bu vesileyle teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Biga'da, Meydan Yeri Yeniden Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement