Biga'da "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" Projesi - Son Dakika
Güncel

Biga'da "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" Projesi

Biga\'da "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" Projesi

Biga ilçesine bağlı köylerde, "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" projesi kapsamında meslek kursları açıldı.

16.11.2016 14:17

Biga ilçesine bağlı köylerde, "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" projesi kapsamında meslek kursları açıldı.

Türkiye İş Kurumu Çanakkale İl Müdürlüğü (İŞKUR), İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı ile Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğünce Yeniçiftlik Köyü'nde "süt sığırı yetiştiriciliği", Tokatkırı Köyü'nde "Baklagil yem bitkileri yetiştiriciliği", Selvi Köyü'nde ise "Bitki zararlıları ile mücadele" kursları açıldı.

Yeniçiftlik Köyü'nde açılan süt sığırı yetiştiriciliği kursunda eğitim alan kursiyerler ziyaret edildi.

Ziyarete, İŞKUR Müdürü Ali Çalışkan, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vasfi Karaca, Ziraat Odası Başkanı Beytullah Elmacı ile Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ali Hikmet Cevher katıldı.

Ziraat Odası Başkanı Beytullah Elmacı, yaptığı konuşmada, Yeniçiftlik Köyü'nde 120 saat sürecek kursa 25 bayan çiftçi, Tokatkırı Köyü'nde 120 saat sürecek kursa 25 üreticinin katıldığını söyledi.

Kurslarda konu uzmanı ziraat mühendisi ve veteriner hekimlerin görev alacağını ifade eden Elmacı, "Hayvan yetiştiriciliği ve besleme konularında kursiyerlerin teorik ve pratik bilgi edinmeleri, edindikleri bilgileri üretimde kullanmaları ve köylerindeki diğer üreticilere de aktarmaları hedeflenmektedir." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Biga'da 'Tarımsal Nüfus Gençleşiyor' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement