Bik Ordu İl Müdürü Oranlı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bik Ordu İl Müdürü Oranlı Açıklaması

"Tornadan çıkmış sanayi ürünleri gibi birbirine benzer gazeteler istemiyoruz"

19.03.2014 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Basın İlan Kurumu (BİK) Ordu İl Müdürü Çetin Oranlı, "Tornadan çıkmış sanayi ürünleri gibi gazeteler istemiyoruz" dedi.

Oranlı, Ünye ilçesinde Kaymakam Mustafa Demir, Ünye Adliyesi'nde BİK ile çalışacak ilgili birimler ve ilçede resmi ilan alma hakkı olan gazeteleri ziyaret etti.

Büyükşehir Kanunu'na dayanarak 1 Nisan 2014 tarihinden sonra resmi ilan alan ilçe gazetelerinin de BİK'in görev alanına gireceğini belirten Oranlı, "1 Nisan 2014 tarihinden itibaren ilçe gazetelerimiz için yeni bir dönem başlıyor. Büyükşehir Belediyesi Kanununa dayanarak Basın İlan Kurumunun da görev ve yetki alanları genişliyor" dedi.

BİK'in son yıllarda yüzünü Anadolu'ya dönmüş bir devlet kurumu olduğunu ifade eden Oranlı, "BİK, Anadolu'da gazeteciliğin gelişmesi, daha üst noktalara taşıması için çaba gösteriyor" diye konuştu.

Ordu'da basının durumunu da değerlendiren Oranlı, şunları kaydetti:

"Ünye, yazılı, görsel ve işitsel basını, yerel medyasıyla dinamik bir yapıya sahip. Ünye basını, ilçenin sorunlarını, vatandaşların sıkıntılarını başarıyla yansıtıyor, halkın nabzını tutuyor. Biz sokağa, halka dokunan yerel medyanın oluşmasını istiyoruz. Daha fazla halkın içinde olmasını, halkın nabzını tutmasını, medyanın temel fonksiyonların ifa eden yerel basın organları oluşmasını amaçlıyoruz. Bunun da güzel örneklerini görmekten mutluyuz. Altınordu'da merkezde 9 vasıflı gazete var. İlçelerimizde 9 resmi ilan yayınlama hakkına sahip gazetenin 7'si günlük ve vasıflı, Aybastı ve Kumru ilçelerinde ise 2'si haftalık gazeteler var. Gazetecilikte önemli olan şey fark ortaya koymak, özel haberler ve özgür yorumlarla farklı olmaktır. Tornadan çıkmış sanayi ürünleri gibi birbirine benzer gazeteler istemiyoruz. Gazeteler özel haberleri, özgün yorumları ve fotoğraflarıyla fark ortaya koysun, halka dokunsun, yerele dokunsun, yerelin sorunlarını anlatsın istiyoruz."

Oranlı, Ünye'de resmi ilan alan Ünye Kent Gazetesi sahibi Ali Öztürk'ü ziyaretinde, gazetenin idari ve baskı tesisini gezdi, büro önünde sergilenen 100 yıllık tarihi baskı makinesini inceledi. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bik Ordu İl Müdürü Oranlı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement