Bilal Erdoğan, Okçular Vakfı Geleneksel Ok ve Yay Atölyesi'nin Açılışına Katıldı - Son Dakika
Güncel

Bilal Erdoğan, Okçular Vakfı Geleneksel Ok ve Yay Atölyesi'nin Açılışına Katıldı

Okmeydanı Okçular Vakfı bünyesinde kurulan Türk Osmanlı Geleneksel Ok ve Yay Atölyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

03.04.2015 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okmeydanı Okçular Vakfı bünyesinde kurulan Türk Osmanlı Geleneksel Ok ve Yay Atölyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı. 'Ya Hak' diyerek ok atan Bilal Erdoğan, "Ata sporumuzu orijinal ekipmanımızla buluşturacağız ve okçuluğa, geleneğimize, tarihimize hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Osmanlı Devleti'nde okçuların eğitimi için açılan ve aslına uygun kullanımının devam ettirilmesi amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Beyoğlu Belediyesi'nin işbirliğinde kullanıma açılan Okmeydanı Okçular Vakfı, bünyesine Türk Osmanlı Geleneksel Ok ve Yay Atölyesi'ni de ekledi. Düzenlenen basın toplantısının ardından gerçekleşen atölye açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okçular Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Haydar Ali Yıldız, Vakıf Üyesi Hüseyin Topbaş ve vatandaşlar katıldı. Osmanlı'nın dünyaya kanıtladığı okçuluk başarısını yeni nesillere aşılayarak milli takıma sporcular yetiştirmeyi hedefleyen Okçular Vakfı'nda atölyenin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Edirne'den gelen Ercan Özek usta, atölyenin başına geçerek yay yapımının püf noktalarını anlattı Sonrasında beraberindeki heyetle birlikte atış alanına geçen Bilal Erdoğan, ok ve yayı eline alıp 'Ya Hak' diyerek okları hedefe attı.

"TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR BÜYÜME VE GELİŞME İÇERİSİNDE"

Türkiye'nin önemli bir gelişme ve büyüme sürecini yaşadığını belirten Bilal Erdoğan, "Bu büyüme ve gelişme süreci Türkiye'nin başka bir medeniyete eklemlenmeye çalışmasıyla, başka medeniyetlerin parçası olmaya çalışmasıyla gerçekleşmeyecektir. Bu büyüme ve gelişme süreci Türkiye'nin kendi medeniyetinin bir parçası, bir temsilcisi olması ve devam etmesiyle gerçekleşecektir" diye konuştu.

Unutulmaya yüz tutan okçuluk sporunu yeniden canlandırmak istediklerini ifade eden Erdoğan, "Burada kurduğumuz atölyemizde hakikaten tarihe geçen, tarihin en iddialı Osmanlı'nın okçuluk yayının organik metotlarla yapılmasının yeniden yapılması, yeni ustaların yetiştirilmesi için vazife gösterecek. İnşallah Osmanlı yayını yeniden hayata geçireceğiz. Ata sporumuzu orijinal ekipmanımızla buluşturacağız ve okçuluğa, geleneğimize, tarihimize hizmet etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Okçular Vakfı'nın Kurucu Mütevelli üyesi olan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise, mıntıkanın adının Okmeydanı olarak anılmasının okçuluğun filizlendiği mekan olmasından kaynaklandığını anlattı.

"OKÇULUK FAALİYETLERİNİ DÜNYA ÇAPINDA GERÇEKLEŞTİRİYOR"

Tesisin 2013 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldığını hatırlatan Başkan Demircan, "Geçen iki yılın muhasebesini yaptığımızda binlerce ok atan yavrularımız, gencimiz oldu. Çok güzel takımlar oldu. Bir sürü müsabakaya katılan, milli sporcu verecek duruma gelmişiz. En önemlisi heyecanını kaybetmeyerek ok ve yayı en iyi usta tarafından alt yapısını tamamlama gibi bir alt yapısını bize yaşatıyor" diye konuştu.

"Geleneği ihya eden geleceği inşa eder" diyen Başkan Demircan, okçuluk ve Okçular Vakfı'nın tarihi hakkında bilgiler verdi. Demircan, "Bu vakıf okçulukla ilgili yaptıklarını Türkiye çapında değil dünya çapında bir kulüp olarak yapıyor. İnşallah bunu taşıyacak. Beyoğlu'nda en azından bölgedeki çocuklara okçuluğu temel bir spor argümanı olarak nasıl gösterebilir, nasıl onları katabilir ve müsabakalarla futbol gibi Beyoğlu'na ait bir sporu ihya etmenin heyecanını yaşıyor. İnşallah geleceğimiz okçular adına iyi olacak" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bilal Erdoğan, Okçular Vakfı Geleneksel Ok ve Yay Atölyesi'nin Açılışına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement