Bilecik İl Sağlık Müdürlüğünden "Beyaz Kod" Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğünden "Beyaz Kod" Eğitimi

Devlet hastanelerinde görevli sağlık çalışanlarına eğitim verildi.

03.03.2014 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçe devlet hastanelerinde görevli sağlık çalışanlarına yönelik "beyaz kod" eğitimi verildiği bildirildi.

Müdürlükten yapılan açıklamada, sunulan sağlık hizmetlerinin, son teknoloji kullanımının, alt yapı gelişiminin ve insan gücü kapasitesinin niteliği anlamında gelişmiş batı ülkelerini aratmayacak şekilde birçok alanda örnek olacak şekilde geliştiği kaydedildi.

Sağlık kurum ve kuruluşlarında sağlık hizmetlerinin belirli bir standart dahilinde sunulması, kaliteli hizmet sunumu anlayışının yerleştirilmesi, hasta ve çalışan güvenliğinin sağlanması amacıyla 'Sağlık hizmet kalite standartları'nın geliştirildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bakanlığımız 'Sağlıkta Dönüşüm' programının en temel hedeflerinden biri olan sağlık çalışanları ve hastaların güvenli ortamlarda yüksek motivasyonla çalışmasını ve tedavilerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen 'beyaz kod' uygulamasının ilimizde görevli tüm sağlık çalışanlarına daha yakından tanıtılması ve uygulamanın daha hızlı ve sağlıklı yürütülmesini teminen Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü tarafından planlanan eğitimleri Pazaryeri, Gölpazarı, Yenipazar ve İnhisar İlçe Devlet Hastanelerinde verilmiştir."

Açıklamada, Bilecik İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve Çalışan Hakları ve Güvenliği Birim Sorumlusu Dt. Neslihan Urhal, Beyaz Kod İl Koordinatörü Kadir Geyve, Özlem Dobral ve sosyal çalışmacı Gizem Aktaş'ın eğitimci olarak görev aldığı eğitimlerde, sağlık çalışanlarına sağlanan hukuki yardım hakkında bilgi verildiği belirtildi. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik İl Sağlık Müdürlüğünden 'Beyaz Kod' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement