Bilecik'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Bilecik'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yıl Dönümü

Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93'nci yıl dönümü kutlandı.

06.09.2015 18:22

Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93'nci yıl dönümü kutlandı.

Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Osmanlı Devletinin ve Cumhuriyetin kuruluş ruhundan aldıkları güçle muasır medeniyetler hedefinden asla taviz vermeden, vatan uğruna canlarını seve seve feda eden kahramanları her zaman olduğu gibi yine bugün de minnetle andıklarını söyledi.

Askeri kuvvetlerin kat kat üstün bir ordu karşısında hazırlanan kurtuluş mücadelesi birlik ve beraberlikten, hürriyet ve istiklalden en zor koşullarda dahi vazgeçilemeyeceğini adeta tüm dünyaya kanıtladığını belirten Yağcı, şöyle konuştu:

"Kuruluş ve kurtuluş hamuru milletimizin kanlarıyla yoğrulduğu Türkiye'miz, son günlerde hepimizin malumu çirkin ve kalleş bir gündemle meşgul edilmekte. Milletimizin böyle boş işlerle, kalleş oyunlarla, hain pusularla kaybedecek vakti yok. Masum insanları, çocuklarımızı, askerimizi, polisimizi şehit ettiler. Milletimiz inşallah bugün yaşadığımız tehditleri tez zamanda bertaraf edecektir."

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Taner Bilgin'in "Milli mücadelede Bilecik'in yeri ve düşman işgalinden kurtuluşu" konulu konferansı ve "Geçmişten günümüze tarihsel süreçte Bilecik ve Türk büyükleri" adlı fotoğraf sergisinin açılmasıyla devam eden etkinlik, Bilecik Belediyesi Mehteran Takımının gösterisiyle sona erdi.

Törene, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Milletvekilleri Halil Eldemir  ve Yaşar Tüzün, 2'nci Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement