Bilfen Öğrencileri Suzuki Keman Sahnesinde - Son Dakika
Güncel

Bilfen Öğrencileri Suzuki Keman Sahnesinde

Bilfen Öğrencileri Suzuki Keman Sahnesinde

Avrupa Suzuki Derneği Keman Eğitmeni Christophe Bossuat eşliğinde Türkiye'nin dört bir yanından 75 Suzuki keman öğrencisinin bir araya geldiği gala konserinde, Bilfen öğrencileri de sahne aldı.

16.03.2017 12:16  Güncelleme: 12:17

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde gerçekleşen ve Suzuki Eğitim Derneğinin ilk kez düzenlediği konserde bir araya gelen öğrenciler, öğretmenlerinin muhteşem keman gösterisinin ardından sahne alarak kusursuz bir performans sergilediler. Bu özel etkinlikte sahne alan Suzuki eğitimli 40 Bilfen öğrencisi ailelerine, arkadaşlarına ve okullarına büyük bir gurur yaşattı.

Suzuki Eğitimi ile okul öncesi müzik eğitimi sisteminde yer almayı amaçladıklarını belirten Türkiye Suzuki Müzik Eğitimi Derneği Başkanı ve Bilfen İlköğretim Kurumları Müzik Öğretmeni Ayça Budak, konser öncesi yaptığı konuşmada;"Daha fazla çocuğumuzu Suzuki Metodu ile buluşturmak istemekteyiz. Eğitim sistemimizin Suzuki Metodu ile zenginleşeceğine şüphemiz yok. Bu noktada ihtiyacımız olan desteği siz velilerimizden ve eğitmenlerimizden almaya devam etmek istiyoruz. Türkiye'de erken yaşta müzik eğitiminin gelişmesi için gerekli her yeni yöntem ve yenilikçi yaklaşıma verilecek destek toplumlarda bu eğitimin önemine inanan bizleri daha da güçlendirecektir" dedi.

Dünyada çok uzun zamandır popüler olan, dünyada 10 bini aşkın eğitmeni, 300 bini aşkın öğrencisi olan ve ülkemizde İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde uygulanan Suzuki Metodu, 2011 yılından bu yana Bilfen Okullarında uygulanmaktadır. Bilfen öğrencileri 4. sınıftan itibaren Suzuki Metodu ile keman eğitimlerine başlamaktadır. Metodun felsefesi ise becerinin doğuştan olmadığı ve uygun çevre koşulları sağlandığı sürece, yeteneğin her çocuk tarafından edinebileceği prensibi üzerine kuruludur.

Türkiye'de 2008 yılında Julide Yalçın Dittgen tarafından kurulan Suzuki Müzik Eğitim Derneği bünyesinde 400'ü aşkın öğrenci bulunmaktadır. 2012 yılından beri dernek başkanlığını Ayça Budak'ın üstlendiği Türkiye Suzuki Ailesi, 27 eğitmeni ile her yıl büyümeye devam etmektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bilfen Öğrencileri Suzuki Keman Sahnesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement