Bilgi İşlem Merkezleri Yöneticileri Semineri - Son Dakika
Ekonomi

Bilgi İşlem Merkezleri Yöneticileri Semineri

Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Göksel Durukaya, 2050 yılında global siyasete şirketlerin yön vereceğini düşündüğünü söyledi.

26.03.2016 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Göksel Durukaya, 2050 yılında global siyasete şirketlerin yön vereceğini düşündüğünü söyledi.

Türkiye Bilişim Derneği tarafından Antalya'da düzenlenen, Bilgi İşlem Merkezleri Yöneticileri (BİMY'23) Semineri'nde, teknolojik geleceğin nasıl şekilleneceği konusu tartışıldı. Panelde konuşan Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Göksel Durukaya, 2050 yılına ilişkin öngörülerini sıralarken güvenlik güçlerinin yerini bireysel dijital orduların alacağını kaydetti.

Durukaya, 2050 yılında artık global siyasete şirketlerin yön vereceğini anlatarak, yapay organlar, siber destekli zeka ve hafıza ilave uzuvların gündeme geleceğini, fiziki seyahatlerin azalarak simülasyonlar vasıtasıyla seyahatlerin olacağını belirtti.

"Oyun dünyası inanılmaz değişecek"

Türk Telekom Mobil Servisler Pazarlama Grup Müdürü Volkan Kadem de önümüzdeki dönemde sanal gerçeklik teknolojileri ile oyun dünyasının inanılmaz derecede değişeceğini söyledi. Askeri eğitimler, bazı cerrahi eğitimler ve turizm alanında bu teknolojinin hızla yayılacağını anlatan Kadem, sürücüsüz araçların gelişimi, kişisel reklamlar, suç tahminleme ve akıllı bagaj sistemleri gibi sistemlerin yaygınlaşacağını ifade etti.

Ankaref Genel Müdürü Ali Erhan Binici ise teknolojik gelişmede bir çok iddianın aksine insanların işsiz kalmayacağını, daha kalifiye işlerin ortaya çıkacağını öne sürdü ve buna örnek olarak elektronik bankacılık ve ATM'lere karşın sektördeki istihdam artışına dikkati çekti."Neyi Yapmalı, Neyi Yapmamalı" konulu panelde konuşan eski BTK Başkanı Tayfun Acarer, bilişimin tüm sektörlerin lokomotifi konumunda olduğunu söyledi.TBD Onursal Başkanı Aydın Köksal da Türkiye'nin bilişim alanında göz alıcı başarıları olduğunu belirterek, "Kendi ayağımıza kurşun sıkmamalı, dayanışma içinde olmalıyız. Bilgi akışını sağlamalıyız" diye konuştu.

Türksat Genel Müdür Yardımcısı Halil Yeşilçimen, e-devlet kapısı ve bunun alt bileşenleri konusunda bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bilgi İşlem Merkezleri Yöneticileri Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement