Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Açıklaması

"Türkiye'nin kalkınmasını, büyümesini, ilerlemesini, gelişmesini hazmedemeyen birtakım küresel güç odakları birtakım operasyonlarla yerli taşeronlar vasıtasıyla yaptıkları operasyonlarla Türkiye'de demokrasiye kumpas kurmaya kalktılar.

26.03.2014 21:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, " Türkiye'nin kalkınmasını, büyümesini, ilerlemesini, gelişmesini hazmedemeyen bir takım küresel güç odakları bir takım operasyonlarla yerli taşeronlar vasıtasıyla yaptıkları operasyonlarla Türkiye'de demokrasiye kumpas kurmaya kalktılar. Siyasete operasyon çekmeye kalktılar. Onun için bu seçim sadece yerel seçim olmaktan çıktı. Bu seçim adeta eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında bir tercihe döndü" dedi.

Işık, İzmit Kertil Tekke'de düzenlenen açık hava toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti döneminde Kocaeli'de önemli hizmetler yapıldığını söyledi.

AK Parti'ye oy vermek için birçok neden olduğunu ifade eden Işık, İzmit'te yapılan çalışmaları anlattı.

Bakan Işık, 30 Mart yerel seçimlerinin normal bir seçim olmadığını dile getirerek, "Türkiye'nin kalkınmasını, büyümesini, ilerlemesini, gelişmesini hazmedemeyen birtakım küresel güç odakları, birtakım operasyonlarla yerli taşeronlar vasıtasıyla yaptıkları operasyonlarla Türkiye'de demokrasiye kumpas kurmaya kalktılar. Siyasete operasyon çekmeye kalktılar. Onun için bu seçim sadece yerel seçim olmaktan çıktı. Bu seçim adeta eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında bir tercihe döndü" diye konuştu.

Türkiye'nin iktidarları öncesindeki durumunu katılımcılara anlatan Işık, "Yeni Türkiye'de bir tek kuruş İMF'ye borcumuz yok. Hatta, 'İMF küresel kriz çıktı senin paraya ihtiyacın var, eğer gerekirse Türkiye olarak 5 milyar dolar sana borç vereceğiz' dedik. İMF'den borç aldığımız sürece maalesef İMF'den buyruk da alıyorduk. Bugün Türkiye, İMF'den ne borç alıyor ne de buyruk alıyor. Bugün başımız dik, alnımız açık" ifadesini kullandı.

Işık, eskiden Türkiye'nin savunma sanayiinde dışa bağımlı olduğunu belirterek, Türkiye'nin şu anda insanının gücüyle tamamen dışa bağımlı olmaktan kurtulduğunu bildirdi.

Bu durumdan herkesin memnun olduğunu ifade eden Işık, "Ama bazılarının da uykusu kaçıyor. 'Sen misin daha önce benden silah alırken şimdi bana rakip olan, ben de senin gücünü kırmayı, seni içinde bölerek parçalayarak güçsüz hale getirmeyi bilirim' dedi ve 2 operasyonu üst üste yedik. Pazar günü bu noktada tercihi siz yapacaksınız. Eski Türkiye mi, yeni Türkiye mi? Karar sizin..." şeklinde konuştu.

Öte yandan, Bakan Işık'ın Derince'deki seçim bürosu açılışı programının iptal edildiği bildirildi. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement