Binali Yıldırım'ın Kardeşi İlhami Yıldırım'a Saldırı Soruşturmasında Yetkisizlik... - Son Dakika
Güncel

Binali Yıldırım'ın Kardeşi İlhami Yıldırım'a Saldırı Soruşturmasında Yetkisizlik...

Eski ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın kardeşi İstanbul Kızılay Şube Başkanı İlhami Yıldırım ve şoförünün Çekmeköy'de uğradığı silahlı saldırı olayında, Terör saldırısı sonucu kasten öldürmeye teşebbüs suçundan başlatılan soruşturmada savcılık yetkisizlik kararı verdi.

11.09.2015 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın kardeşi İstanbul Kızılay Şube Başkanı İlhami Yıldırım ve şoförünün Çekmeköy'de uğradığı silahlı saldırı olayında, Terör saldırısı sonucu kasten öldürmeye teşebbüs suçundan başlatılan soruşturmada savcılık yetkisizlik kararı verdi. Dosya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

MKP-PHG MİLİTANLARINCA SALDIRI EYLEMİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu'nca verilen ve şüphelisinin 'meçhul' olarak kayıtlara geçtiği yetkisizlik kararında, 10 Şubat 2015 tarihinde İstanbul Çekmeköy'de terör örgütü MKP-PHG militanlarınca İlhami Yıldırım ve şoförü Bünyamin Bilen'e yönelik saldırıyla ilgili soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

2 OLAY ARASINDA BAĞLANTI KURULDU, DOSYA BİRLEŞTİRİLMESİ TALEP EDİLDİ

Kararda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından yapılan araştırmalara göre eylemi terör örgütü MKP-PHG'nin gerçekleştirdiği ve aynı eyleme benzer nitelikte örgütün Beşiktaş'ta emekli Albay Çetin Oğuz'a da saldırıda bulunduğu kaydedildi. Emekli Albay Oğuz'a saldırı eyleminin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 201574942 soruşturma numarasına kayıtlı olduğu ve soruşturmanın halen devam ettiği belirtilen yetkisizlik kararında, iki dosyanın birleştirilmesi gerektiği için yetkisizlik kararı verildiği vurgulandı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

10 Şubat günü, akşam saatlerinde Çekmeköy Mehmet Akif Mahallesi, Gözlem Sokak üzerinde meydana gelen olayda, İlhami Yıldırım'ın bulunduğu otomobile kimliği belirsiz kişilerce ateş açılmış, olayda Yıldırım'ın şoförü Bünyamin Bilen (31) karnına kurşun isabet etmesi sonucu yaralanmıştı. İlhami Yıldırım ise saldırı anında kendini korumak için araçtan inmiş, bu sırada da yere düşerek dizinden hafif şekilde yara almıştı. Şüpheliler olay yerinden kaçarken, Bünyamin Bilen hastaneye kaldırılmıştı.

EMEKLİ ALBAY VE EŞİNE SALDIRI OLAYI

Öte yandan, Beşiktaş Balmumcu'daki Jandarma Kışlası çevresinde bulunan bir okulda oyunu kullanan emekli Albay Çetin Oğuz (67) ve eşi Asuman Oğuz (66), oy verme işleminin ardından saldırıya uğramıştı. 7 Haziran tarihinde gerçekleşen olayda çift ağır yaralanmış, olayın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada 3 şüphelinin yapılan operasyonla gözaltına alındığını duyurmuştu.

Açıklamada, 12 Şubat 2009 tarihinde ilimizde görevli bir doktora silahlı saldırıda bulunulması, 28 Eylül 2009 tarihinde Bursa ilinde emekli Albay Aytekin İçmez'in şehit edilmesi, 10 Şubat 2015 tarihinde ilimizde Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım'a silahlı saldırıda bulunulması, 7 Haziran 2015 tarihinde ilimiz Beşiktaş ilçesinde Emekli Albay ile eşine silahlı saldırıda bulunulması eylemleri aydınlatılmıştır. Ayrıca, aramalarda ele geçirilen dokümanların ön incelemelerinde, şüpheli şahısların birçok kişiye yönelik eylem amaçlı istihbari bilgiler topladıkları tespit edilmiştir. Yakalanan şüphelilerden 1'i sevk edilmiş olduğu adli makamlarca tutuklanmıştır denilmişti. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Binali Yıldırım'ın Kardeşi İlhami Yıldırım'a Saldırı Soruşturmasında Yetkisizlik... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement