Bir Davanın Adı Mavi Marmara" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Bir Davanın Adı Mavi Marmara" Konferansı

Mavi Marmara davasının müdahil avukatı Gökdemir: "Türkiye'de şimdilerde ortaya çıkan hukuk içindeki farklı yapılanmanın engellemeleriyle karşılaştık ve iki yıl boyunca Türkiye'de yaptığımız suç duyurusunu davaya dönüştürme imkanı bulamadık"

14.05.2014 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Medeniyet ve Fikir Topluluğu'nca "Bir Davanın Adı Mavi Marmara" konulu konferans düzenlendi.

Mavi Marmara davasının müdahil avukatı Cihat Gökdemir, SÜ Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'ndaki programda, Türkiye'den yardıma giden Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıların görüntüsünü tüm dünyaya izlettirdiklerini belirtti.

Bu görüntüler ortaya çıkınca İsrail'in, dünyayı ayağa kaldırdığını vurgulayan Gökdemir, görüntüler üzerine hukuki mücadele başlattıklarını söyledi.

"Türkiye'de şimdilerde ortaya çıkan hukuk içindeki farklı yapılanmanın engellemeleriyle karşılaştık ve iki yıl boyunca yaptığımız suç duyurusunu davaya dönüştürme imkanı bulamadık" diyen Gökdemir, şunları kaydetti:

"Dosyamızı İstanbul'da müracaat savcısına verdiler. Savcı, günde 3-5 bin başvuru arasında bir de Mavi Marmara dosyasıyla ilgilenecekti. Biz de maalesef böyle bir konumda yol alamadık. Mavi Marmara savcısına bir defa bile 'Dava ve soruşturma nasıl gidiyor?' diye sorulmadı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na durumu ilettik, sağolsun ilgilendi. Başbakanımız, o zamanki Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e konuyla ilgilenmesini söyledi. Bu kadar yakından ilgilenildiği halde iki yıl sonra çok büyük kavgalarla davayı açabildik. Davamız bir şekilde yürüyor."

Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi de sözlerine, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılara şifa dileyerek başladı.

Mavi Marmara'nın insani değerleri önceleyenler ile insanı değersizleştirmek isteyenlerin mücadelesinin harman olduğu mekanı işaret ettiğini anlatan Selvi, "Mavi Marmara, sıradan bir insani yardım organizasyonu olmaktan çıkmış, bir noktada insanlığın haysiyet mücadelesinin kilometre taşı olmuştur" dedi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bir Davanın Adı Mavi Marmara' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement