Bismi'li Çiftçiler, Hırsızlık Suçlamasına Tepki Gösterdi - Son Dakika
Yerel

Bismi'li Çiftçiler, Hırsızlık Suçlamasına Tepki Gösterdi

Bismilli çiftçiler, elektrik hırsızlığı yaptıkları yönünde çıkan haberler üzerine Bismil'deki işyerlerine, duvarlara, arabalara "Çiftçiler hırsız değil" yazılarını asarak tepkilerini dile getirdi.

14.07.2014 12:33

Bismil'li çiftçiler, elektrik hırsızlığı yaptıkları yönünde çıkan haberler üzerine Bismil'deki işyerlerine, duvarlara, arabalara "Çiftçiler hırsız değil" yazılarını asarak tepkilerini dile getirdi.

Bismil'deki çiftçi temsilcisi Hasan Vural, çiftçilere hırsız gözüyle bakıldığını, bunun da çiftçileri çok üzdüğünü, çiftçilerin alın teriyle çalışan, gece gündüz yağmur çamur demeden çalışan üretken bir kesim olduğunu belirtti.

Çiftçilere hırsız demenin bir vebal olduğunu dile getiren Vural, şöyle konuştu:

"Bizler de buna tepki olarak esnafın camına, duvarlara, arabaların arkasına 'çiftçiler hırsız değildir' afişi astık. Buna esnaf ve halk destek verdi. Çiftçiye hırsız diyen utansın diyorum ve başka söz bulamıyorum. DEDAŞ'ın destekleme paramıza el koyması ve elektrikleri kesmesi nedeniyle yaşanan olaylardan dolayı hakkımızı aramak için yasal olarak danıştaya dava açtık. Davanın sonucunu beklemekteyiz. Çıkan olaylar nedeniyle Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bölgeye gönderdiği müfettişler, gereken kişi ya da kurumlarla görüşüp hazırlayacakları raporu Bakan'a sunacaklar. Biz çiftçiler olarak müfettiş raporunda olumlu bir netice bulunacağından umutluyuz."

Vural, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, çiftçilerin vatandaşlık görevlerini yapması gerektiği ve borçlarının ödenmesi konusunda çiftçilere kolaylık sağlanacağı yönündeki açıklamasının kendilerini umutlandırdığını kaydetti.

Vural, "Bakan Yıldız'ın yaptığı beyanatın içinin doldurulması ve daha şeffaf bir şekilde anlatılması lazım. Çiftçilerin, en son çaresi demokratik haklarını savunmak ve bunu yapmaya çalışmaktayız" dedi.

Çiftçileri PKK ya da başka unsurlarla ilişkilendirmenin kendilerini derinden üzdüğünü belirten Vural, Enerji Bakanı'nın 'PKK ve bazı unsurlar çiftçileri tahrik etmektedir' şeklindeki açıklamada bulundu. Bu talihsiz bir açıklamamadır. Bu davada hiçbir siyasi düşünce yoktur. Bu davayı yürüten, bu davayı takip edenlerin çoğu da AK Partili ve çoğu da AK Partiye oy vermiş insanlardır. Çiftçilerin içinde her siyasi görüşe sahip insanlar vardır. Çiftçilerin eylemleri, toplantıları tamamıyla partiler üstü bir tutum ve oluşumdur. Herkes burada ekmek kavgasını vermektedir. Siyasi hiçbir amaç ve gaye yoktur. Olamaz da. Bunu da açıklamak mecburiyetindeyiz" diye konuştu.

Elektrik sorununun kesin çözümünün hükümete bağlı olduğunu ifade eden Vural, GAP sulama sisteminin bir an evel bitirilmesi gerektiğini, sulama projesi bitikten sonra elektrik sorunun da tamamen çözüleceğini söyledi.

Vural, çiftçilerin beklentisi olan GAP sulama sistemini devreye girmesiyle elektrik sorununun, bölgede işsizliğin tamamen ortadan kalkacağını, milli ekonomiye olan katkının artacağını ve ithalatın azalacağını kaydetti. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bismi'li Çiftçiler, Hırsızlık Suçlamasına Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement