Bismil'de 7 YDG-H Üyesi Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Bismil'de 7 YDG-H Üyesi Tutuklandı

Bismil\'de 7 YDG-H Üyesi Tutuklandı

Diyarbakır'da YDG-H üyesi olan ve aralarında suça sürüklenen 1 çocuğun da bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

08.05.2015 14:03  Güncelleme: 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyesi olan ve aralarında suça sürüklenen 1 çocuğun da bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

DÜN 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde iki gün önce PKK/KCK terör örgütünün güdümünde örgüt adına faaliyet göstererek çeşitli tarihlerde yol kesme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, yakıcı veya patlayıcı madde kullanmak suretiyle mala zarar verme, güvenlik güçlerine yönelik molotof, el yapımı patlayıcı ve havai fişekli saldırı düzenleme, örgüte eleman kazandırma, tehdit ve kasten yaralama suçlarını işledikleri gerekçesiyle YDG-H üyelerine operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında suça sürüklenen 1 çocuğun da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

11 KİŞİ MAHKEMEYE SEVKEDİLDİ

Emniyette soruşturmaları tamamlanan şüphelilerden H.K. serbest bırakılırken, aralarında suça sürüklenen İ.A. ile birlikte M.Ç., Ş.D., M.A., M.E., Ö.F.Y., M.A.O., C.A., E.A., Y.K. ve F.B., 'Silahlı terör örgütüne üye olma, mala zarar verme, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme, terör örgütü kurmak ve yönetmek, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak suçlarından tutuklanmaları talebi ile Bismil Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

7 KİŞİ TUTUKLANDI

Şüphelilerden suça sürüklenen çocuk İ.A. ile birlikte Ö.F.Y., M.Ç., M.A.O., M.E., E.A., F.B., tutuklandı. Diğer şüpheliler Y.K., ŞD., C.A. ve M.A., ise adli kontrol uygulanmasına karar verilerek serbest bırakıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bismil'de 7 YDG-H Üyesi Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • zeki alasya: Gebertın pkk kafırletını yaşasın turkıyem vatanıma göz döken onna kefen bıcerım 10 3 Yanıtla
  • adanalı: aslında varya bu kürtleri toplyıp sınır dışı edecen. hepsi üçüncü dünya insanı 2 5 Yanıtla
  • suca suruklenen cocuk: Baslikta tuaf adamlari tutukladik aralarinda birde suca suruklenen cocuk vardi dye yazmissiniz. La madem socugun suca suruklendigini biliyosun ozaman ne diye tutukluyorsun. Hirsiz olsa tutuklamssiniz bide ustune para verirsiniz. 1 4 Yanıtla
  • Hdp : Bunlarin tutuklanmalari sart zaten. Biz demokrasi istiyoruz. Bu vandallar Hdp ekibinden temizlenmeli 1 1 Yanıtla
  • Baba : Aslını inkar eden dinini de inkar eder Çakal 0 1 Yanıtla

Advertisement