Biter, Hükümetin Sağlık Hizmetlerini Anlattı - Son Dakika
Güncel

Biter, Hükümetin Sağlık Hizmetlerini Anlattı

Biter, Hükümetin Sağlık Hizmetlerini Anlattı

AK Parti Harran İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter, "Hem hastalar hem de hasta yakınları hastaneye gitme çilesinden kurtuldu" dedi.

13.06.2016 11:11

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Harran İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter, AK Parti iktidarının sağlık alanında gerçekleştirdiği en önemli hizmetlerden biri olan "Evde Sağlık Hizmeti" uygulaması ile yatağa mahkûm hastaların hastaneye gitme çilesinden kurtarıldığını belirterek, bu hizmetten Şanlıurfa'da yaklaşık 4 bin hastanın yararlandığını söyledi. Harranlılara iktidarın hizmetlerini anlatmayı sürdüren Huriye Biter, AK Parti'nin, vatandaşların daha kaliteli bir hayat sürebilmesi için her alanda kapsayıcı programları hayata geçirdiğini belirtti. Biter, "Evde Sağlık Hizmeti" uygulamasının, vatandaşın ayağına götürülen hizmetlerin en önemli örneklerinden biri olduğunu kaydetti.

'DEVRİM NİTELİĞİNDE BİR HİZMET'
"Evde Sağlık Hizmeti" uygulamasının, hastaneye gidip gelmesi büyük problem olan yatağa bağımlı hastaların, hastanede yapılması zorunlu olmayan tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının ev ortamında yapılması amacıyla 2010 yılında başlatıldığını ifade eden Biter, uygulamayla hastanede kalış sürelerinin de kısaltıldığını, böylelikle mevcut kapasiteyle daha çok hastaya daha kaliteli hizmet verilmesinin sağlandığını belirtti. Biter, "Sağlık alanında devrim niteliğinde bir hizmet. Bu uygulamayla yatağa mahkûm yaşayan vatandaşlarımız ve onların yakınları, büyük bir eziyet haline gelen hastaneye gitme çilesinden kurtuldular. Artık doktorlarımız, sağlık ekiplerimiz hastaları evlerinde ziyaret ederek, tedavilerini gerçekleştiriyorlar. Böylelikle hastanelerdeki yoğunluk da önlenmiş oluyor" dedi.

4 BİNE YAKIN HASTA YARARLANDI
2010 yılından bu yana sadece Şanlıurfa'da 4 bine yakın hastanın evde bakım ve rehabilitasyon hizmetinden yararlandığını vurgulayan AK Parti Harran İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter, AK Parti'nin hizmetlerinin, 65. Hükümet'le de ara vermeksizin süreceğini ifade etti. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Biter, Hükümetin Sağlık Hizmetlerini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement