Bitki Heykellerin Basın Toplantısı Kanada'da Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Bitki Heykellerin Basın Toplantısı Kanada'da Yapıldı

Danışman, çalışmanın Türkiye'de bir ilk olacağına dikkat çekerek "bitki kompozisyonlarıyla bu ölçekte en büyük çalışma olmasının gururunu yaşıyoruz" dedi.

30.09.2015 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EXPO 2016 Antalya Genel Sekreter Yardımcısı Levent Murat Danışman, Aksu'da bulunan Sergi Alanı'nda yer alacak 110 bitki heykeli yapacak olan Mosaicultures İnternationales De Montreal temsilcileriyle Kanada Montreal'de basın toplantısı düzenledi.

Kanada Montreal'de düzenlenen basın toplantısına EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter yardımcısı Levent Murat Danışman, EXPO 2016 Antalya sergi alanında yer alacak bitki heykelleri yapacak olan Mosaicultures İnternationales De Montreal Yönetim Kurulu Başkanı Louis L. Roquet, Başkan Yardımcısı Lise Cormier, Türkiye'nin Montreal Başkonsolosu G.Emin Battika'ya ve davetliler katıldı.

Basın toplantısının açılışında konuşan Mosaicultures İnternationales De Montreal Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Lise Cormier, "Çiçek ve Çocuk" temasıyla Antalya'da düzenlenecek EXPO 2016 ekibiyle birlikte çalışmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Antalya'da temmuz ayından bu yana bitki heykellerle ilgili yürütülen demo çalışmalarının başarıyla sürdüğünü ve olumlu sonuçlar verdiğini söyledi.

BİTKİ HEYKELLER CAZİBE YARATACAK

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Levent Murat Danışman ise, "Bugün burada olduğumuz için mutluyuz" diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti:

"EXPO 2016 Antalya barışın, güzelliğin, dostluğun, doğanın simgesi çocuk ile masumiyetin ve geleceğin simgesi çiçeği bir araya getirerek "Çiçek ve Çocuk" ismiyle , "Geleceği Yeşertmek" teması ve "Gelecek Nesiller İçin Yeşil Bir Dünya" mottosuyla tüm dünyayı kucaklayacaktır. EXPO 2016 Antalya, insan ve bitki çeşitliliği arasında son derece önemli olan ilişkiye vurgu yapmak istemiştir. EXPO 2016 Antalya, 23 Nisan 2016 tarihinde açılacak. 30 Ekim 2016 tarihine kadar 6 ay süreyle açık kalacak olup, EXPO sonrası dönemde ise bölge kalkınma projesi olarak değerlendirilen ve unsurları yüzyıllar boyunca sürdürmesi planlanan dünya bahçeleriyle birlikte kültürel ve yeşil bir alan olarak önemli bir yere sahip olacaktır".

MOZAİK KÜLTÜR ALANI

EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı'nda EXPO Kulesi, EXPO Tepesi, kongre merkezi, çocuk adası, biyoçeşitlilik tema parkuru, tarım ve biyoçeşitlilik müzesi, amfi tiyatrolar, restoranlar gibi çeşitli cazibe noktaları ve ilgi çekici alanlar yapıldığına da dikkat çeken Danışman, "EXPO 2016 Antalya'nın en önemli alanı ise ülke bahçelerinin yer aldığı alan olacaktır. Ülkeler yapacakları kalıcı bahçeler ile kendi kültürlerini yüzyıllar boyunca sergileyeceklerdir. EXPO 2016 Antalya ziyaretçilerine tüm dünyanın farklı kültürlerini bir arada gösterme imkânı sunmakla birlikte, yapısal ve bitkisel unsurlarıyla gelecek için bir miras bırakacaktır. EXPO 2016 Antalya sonrası ülke bahçelerinin muhafaza edilmesi ve bakımı Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından taahhüt edilmiştir. Ülkemizde Antalya'ya kazandırılacak bu mirasın en önemli unsuru da şüphesiz mozaik kültür alanı olacaktır. Mozaik kültür alanı için Mosaicultures İnternationales De Montreal ile birlikte çalışmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yılın şubat ayında başlayan işbirliğimizi karşılıklı güven, samimiyet ve dünyaya bırakılacak bu mirasın parçası olma heyecanıyla devam ettiriyoruz".

EXPO 2016 Antalya'nın alt temaları olan tarih, biyoçeşitlilik, sürdürülebilirlik ve yeşil kentler ile uyumlu bir içerik ile Mozaik Kültür Bölümü'nün hazırlık aşaması için bir raporu sunulduğunu ifade eden Danışman, bu rapora göre Mozaik Kültür Bölümü'nün hayata geçirilmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığını söyledi. Danışman, yapılacak çalışmanın Türkiye'de bir ilk olmakla birlikte içeriği ve bitki kompozisyonlarıyla da bu ölçekteki en büyük çalışma olacağının altını çizdi.

Mosaicultures İnternationales De Montreal Yönetim Kurulu Başkanı Louis L. Roquet ise "EXPO 2016 Antalya'nın Mosaicultures İnternationales De Montreal ile çalışmasından gurur duyduk" dedi.

110 bitki heykelin yer alacağı Mozaik kültür bölümü ülke bahçelerinin önünde EXPO Gölünün kıyısında yaklaşık 15 dönümlük alanda yer alacak. Bu alanda insanların yararlandığı bitki ve hayvanların bir kompozisyon içerisinde sergileneceği çeşitli sahneler oluşturulacak. Bitki figürü çalışmalarının bir bölümü Kanada'da diğer bölümü ise Türkiye'de yürütülecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bitki Heykellerin Basın Toplantısı Kanada'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement