Bitlis'te Sosyal Güvenlik Haftası - Son Dakika
Yerel

Bitlis'te Sosyal Güvenlik Haftası

Bitlis\'te Sosyal Güvenlik Haftası

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bitlis İl Müdürü Sadullah Korkut, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle gazetecileri makamında kabul etti.

20.05.2016 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bitlis İl Müdürü Sadullah Korkut, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle gazetecileri makamında kabul etti.

Korkut, hafta nedeniyle gazetecilere yaptığı açıklamada, kamuoyunda sigortalı istihdamını teşvik ederek sosyal güvenlik bilincini artırmaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Korkut, "23-27 Mayıs tarihleri arasında Sosyal Güvenlik Haftasını kutluyoruz. Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle tüm paydaşlarımızla bir araya gelmek istiyoruz. Kamuoyunda sigortalı istihdamını teşvik ederek sosyal güvenlik bilincini artırmaya yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde kurumsal yapıyı güçlendirmeyi hedefliyoruz. Kamuoyunun her kesiminde etkili olmaya çalışıyoruz. Etkinliklerimizi doğrudan vatandaşlarımıza duyurarak aidiyet duygusunu artırıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımız kurumla alakalı iş ve işlemlerinde herhangi bir aracıya ve iş takipçisine gerek duymadan hizmeti vermek amacındayız" dedi.

Son yıllarda sosyal reformlarla çok ciddi gelişme sağlayan Sosyal Güvenlik Kurumunun tüm halkı ilgilendiren konulara yer verdiğini ifade eden Korkut, şunları söyledi:

"Bayan memurlarımıza yarı zamanlı çalışma hakkı getirildi. Doğum izinlerinin bitiminden sonra çocukları ilköğretim okuluna başlayana kadar yarı zamanlı çalışabilecekler. Doğum yapan ve evlat edinen sigortalı bayanlara da yarı çalışma hakkı getirildi. Bu özel uygulama ile 15 gün çalışmasına rağmen tam ay sigortalı hakkından faydalanabilecek. Günübirlik işlerde 10 günden az çalışan sigortalılara da çalıştığı gün sayısı kadar güvence kapsamına alındı. Eskiden doğun yapan kadınlar mağdur ediliyordu. Yeni yapılan uygulama ile kadınlarımız hem kariyerini hem de annelik yürütebiliyor. Yine kadınlara yönelik 3 defa doğum yapanlara borçlanma hakkı getirildi. Sosyal güvenlik reformları kapsamında gençlere yönelik çalışmalarımız da var. Yapılan düzenleme ile gençlerimize bakmakla yükümlü sigortalı velileri olup olmamasına bakılmaksızın erken mezuniyetleri durumunda 20 yaşını geçmemek kaydıyla 2 yıl daha sosyal güvenlik hakkı getirildi. Gençlerimize 4 milyar TL Genel Sağlık Sigortası borçlarını sildik. Emekliler yönünden yapılan çalışmalarımız da var. Tüm işçi ve Bağkur emeklilerine aylık 100 TL seyyanen zam yapıldı. Sosyal güvenlik kapsamında yüzde 10'luk kesinti vardı. Onu da kaldırdık. Türkiye genelinde 10 bin insanın maaşını evlerine giderek ödedik."

İşverenlere yönelik çalışmalar hakkında da bilgiler veren Korkut, "İşverenlere yönelik reformlarımız oldu. İş yeri ve sigorta tescillerine ilişkin belgeler artık bir kez düzenlendiğinde her ay otomatik olarak yenileniyor. Yine e-bildirge işlemleri sistem üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Daha önce 10 sigortalı çalıştıranlar teşvikten faydalanıyordu. Bugün 1 sigortalı daha çalıştıranlar teşvik kapsamına alındı. Bu kapsamda sosyal güvenlik bir ülkenin en önemli istikrar unsurlarından biridir. Bir ülkenin sosyal refahı ne kadar yüksek ise, o ülkenin istikrarı da refahı da o kadar yüksek olur. Tüm vatandaşlarımıza Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle teşekkürlerimizi sunuyoruz" şeklinde konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bitlis'te Sosyal Güvenlik Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement