Bitlis Yeşilleniyor Projesi - Son Dakika
Yerel

Bitlis Yeşilleniyor Projesi

Bitlis Yeşilleniyor Projesi kapsamında Hizan Karasu Yatılı Bölge Okulu çevresinde, kurum amirleri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla fidan dikme etkinliği düzenlendi.

12.05.2015 11:43

Bitlis Yeşilleniyor Projesi kapsamında Hizan Karasu Yatılı Bölge Okulu çevresinde, kurum amirleri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Bitlis Valisi Orhan Öztürk'ün girişimleriyle başlatılan proje kapsamında, Karasu YBO çevresinde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında binlerce fidan toprakla buluşturuldu.

Orman İşletme Şefliğince temin edilen fidanlar, kurum amirleri ve öğrencilerin ortak çalışmasıyla belirlenen yerlere dikildi.

Öğrencilerle fidan diken Hizan Kaymakamı Sedat İnci, ağaçların ve ormanın yaşam için önemine dikkat çekti.

Dikilen her ağaçtan bir öğrencinin sorumlu olacağını belirten İnci, öğrencilerimize çevre bilincinin aşılanması gerektiğini söyledi.

İnci konuşmasına şöyle devam etti:

"Ormanlarımız, kimi zaman elimizdeki kalem, kimi zaman okuduğumuz kitap, kimi zaman da evimizin çatısı olur. Meyvesinden ve gölgesinden istifade ettiğimiz ağaç ve ormanlarımız, yavrularımızın beşiği, kapımızın eşiği ve aşımızın kaşığıdır. Sayın Valimizin girişimleriyle başlatılan proje kapsamında, binlerce fidan toprakla buluşturuldu. Orman İşletme Şefliğimizin çalışmalarıyla temin edilen çeşitli türlerdeki binlerce fidanı, öğrencilerimize dağıttık. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza doğayı sevmeyi ve korumayı öğretmek, doğa ve çevre sevgisiyle ilgili bilinç oluşturmak, minik ellerin dikeceği fidanların onlarla birlikte büyüdüğünü görmek bizler için mutluluk verici olacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bitlis Yeşilleniyor Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement