"Biz Bu Şehri Karşılıksız Sevdik" - Son Dakika
Güncel

"Biz Bu Şehri Karşılıksız Sevdik"

"Biz Bu Şehri Karşılıksız Sevdik"

İstanbul'daki Sakaryalılar; "Sakaryalılar Gecesi" ile doyasıya eğlendi.

15.04.2014 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tuzla Belediyesi ve Hemşehri Dernekleri Platformu işbirliğiyle düzenlenen Tuzla'dan Anadolu'ya Yöresel Geceler finali Sakaryalılar Gecesi ile sona erdi. İstanbul Sakaryalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin organizasyonuyla gerçekleşen "Biz bu şehri karşılıksız sevdik, Sakaryalılar Gecesi'nde, Ünlü Sanatçı Akif Yener, Canan Demircan ve Emine Genç, sahneye çıktı.

Merkezi Tuzla'da bulunan İstanbul Sakaryalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği; her yıl olduğu gibi bu yılda Tuzla Belediyesi tarafından Hemşehri Dernekleri Platformu işbirliğiyle gerçekleştirilen "Tuzla'dan Anadolu, Yöresel Geceler" isimli programı kapsamında "Biz bu şehri karşılıksız sevdik" sloganıyla Sakaryalılar Gecesi; düzenledi. Muhteşem görüntülere sahne olan gecede, Sakaryalı ünlü Pop Müziği Sanatçısı Akif Yener, Türk Sanat Müziği Sanatçısı Canan Demircan, Karadeniz Müziği Sanatçısı Emine Genç, sahneye çıkarak, Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı Ve Kültür Merkezi'ni dolduran davetlilere muhteşem bir gece yaşattı. Gece, Mavi Karadeniz Televizyonu ve Evren TV ve Tuzla Web TV'den canlı olarak yayınlandı. İstanbul Tuzla Sakaryalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşarbir Bilgin, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'ya üzerinde isminin yazılı olduğu Sakaryaspor forması hediye ederken, Sakaryalı bayanların yaptığı Sakarya'nın zengin mutfak kültürü konuklara tanıtılarak, ikram edildi.

"Sakarya, bünyesinden Türkiye'de çok önemli isimleri çıkartmıştır"

Gecede yaptığı konuşmasında, "Bünyesinden Türkiye'de çok önemli isimleri çıkartmış olan ve bizim için çok kıymetli olan Sakaryalılar'la Tuzla'da olmaktan mutluluk duyuyoruz" diyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Biz sadece salonlarda ve siyaset zamanı bu vatandaşı düşünmedik, her zaman gönüllerinde olma gayretini sürdürdük. Biz vatandaşımızın gözündeki, gönlündeki terazinin hassasiyetini biliyoruz ve her zaman ona hizmet etme onur ve gururunu yaşıyoruz. Tuzla'da hemşehri derneklerini siyasetle değil, birlik ve beraberliğimiz için bir araya getirmeye çalıştık. Anadolu coğrafyasından gelmiş olan insanlarımızın, bütün farklılıklarımızın, gelenek, görenek, ananelerimizin zenginliğimiz olduğu şuuruyla Tuzla ortak çatısı altında geleceğimizi tayin edebilmek, geleceğimizi ortaya koyabilmek istedik" dedi.

"Onun Adı Efsane Sakarya" ile Akif Yener

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda, İstanbul'daki Sakaryalı hemşehrileri için sahneye çıkan Sakaryalı ünlü Pop Müziği Sanatçısı Akif Yener; kendi besteleri olan "Onun Adı Efsane Sakarya" ile "Ne Aşk Ne Hayat" şarkılarını seslendirdi. Sakaryaspor damgasının vurulduğu muhteşem gecede Sanatçı Akif Yener, tarihte Sakarya için yazılmış tek şarkı olan "Onun Adı Efsane Sakarya" adlı bestesini seslendirirken, salonu dolduran Protokol, Tuzla ve Sakaryalıları coşturarak, unutamayacakları bir gece yaşattı. Ardından sahne alan Sakaryalı Türk Sanat Müziği Sanatçısı Canan Demircan'da söylediği muhteşem şarkılarıyla, davetlilere eğlendirirken, sesiyle adeta büyüledi. İstanbul Tuzla Sakaryalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşarbir Bilgin ve Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliği yaptığı geceye; MHP İstanbul Milletvekili Durmuşali Torlak, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, MHP Tuzla Belediye Başkan Adayı Adil Erkoç, Sakarya Engelliler ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bülent Dik, İstanbul Nevşehirliler Derneği Başkanı Mustafa Şen'da katılan davetliler arasında yerini aldı.

Biz Sakarya'yı İstanbul'da her şeyi ile temsil etmeye çalışıyoruz

Gecede hemşehrilerine ve Tuzlalılara hitaben bir konuşma yapan İstanbul Sakaryalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşarbir Bilgin, Tuzla'nın Sakarya ile İstanbul arasında bir köprü olduğunu ifade ederek, "İstanbul'un şirin ilçesi Tuzla'da Sakarya ili nüfusuna kayıtlı yaklaşık 5 bin, kayıtlarını İstanbul'a aldırmış veya çeşitli nedenlerden dolayı Sakarya dışına çıkmış hemşehrilerimizi de eklediğimizde yaklaşık 7 bin 500 Sakaryalı yaşamaktadır. Sakaryalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2000 yılında Tuzla ilçemizde kurulmuş olup, merkezi Postane mahallesinde bulunmak üzere Şifa Mahallesi'nde de bir lokali ile çalışmalarını yürütmektedir. Son kongremizde tüzük değişikliğine giderek artık tüm İstanbul genelinde şube açabilir konumuna gelmiş bulunmaktayız. Biz Sakarya'yı İstanbul'da her şeyi ile temsil etmeye çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Biz Bu Şehri Karşılıksız Sevdik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement