Böbrek Nakli Olursam Göbek Atarım Diyen Hasta Sözünü Tuttu - Son Dakika
Güncel

Böbrek Nakli Olursam Göbek Atarım Diyen Hasta Sözünü Tuttu

Böbrek Nakli Olursam Göbek Atarım Diyen Hasta Sözünü Tuttu

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde böbrek nakli olan 54 yaşındaki Mukaddes Yazıcı, mutluluğunu Roman havası oynayarak gösterdi.

14.01.2014 10:13

Yaklaşık 15 yıldır böbrek nakli bekleyen Mukaddes Yazıcı Trakya Üniversitesinde nakil olarak sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Roman havasını duyunca hastanedeki yatağında oynayarak mutluluğunu dile getiren Yazıcı, böbrek hastası olduğu dönemlerde, ‘Eğer nakil olup sağlığıma kavuşursam göbek atarım’ şeklindeki söylemini basın mensupları karşısında gerçekleştirdi.

“14 YIL SUYA HASRET YAŞADIM”

Yakınları tarafından isminin açıklanmasını istenmeyen, beyin ölümü gerçekleşen bir hasta tarafından bağışlanan böbrekle sağlığına kavuşan Mukaddes Yazıcı, bağışı yapanlara, doktorlara ve bu süreçteki herkese teşekkürlerini iletti. 14 yıl su içmeye ve tuvalete hasret kaldığını ifade eden Yazıcı, çok mutlu olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Trakya Üniversitesi Tıp fakültesi Hastanesi Doç.Dr. Tamer Sağıroğlu, Mukaddes Yazıcı’nın sağlığına kavuştuğunu belirterek, “Bugün ya da yarın taburcu ederek evine göndereceğiz. Şu anda her şey normal, sağlığı gayet iyi” şeklinde konuştu. Böbrek nakli olarak sağlığına kavuşan ev hanımın Mukaddes Yazıcı evli, 2 çocuk annesi ve Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde ikamet ediyor.

“BEN VATAN İÇİN SAVAŞTIM, DEVLETİM DE BANA BÖBREK NAKLEDEREK SAĞLIĞIMA KAVUŞTURDU”

Öte yandan yine nakil olarak sağlığına kavuşan Kıbrıs gazisi 60 yaşında Mahmut Yılmaz, "Ben vatan için savaştım, devletim de bana böbrek naklederek sağlığıma kavuşturdu” dedi. Genç yaşında Kıbrıs Barış Harekatında savaşarak askerliğini tamamlayan Mahmut Yılmaz’a, Çanakkale’de 21 yaşında beyin ölümü gerçekleşen üniversite öğrencisinin böbreği nakledildi. Yılmaz 2 yıldır diyaliz cihazına bağlanarak yaşamını devam ettirirken, bağışlanan böbrekle sağlığına kavuştu. 1 hafta önce ameliyat olan Yılmaz’ın sağlık durumunun iyi olduğunu dile getiren Doç.Dr. Sağıroğlu, Geçen hafta Cumartesi günü İstanbul’da bölge koordinasyon merkezi tarafından bize gelen böbreği alarak, sağlık bakanlığından gönderilen listede Mahmut beye uygun olduğu tespit edildi. Başarılı bir operasyon ile Mahmut Yılmaz’a nakledildi. Mahmut beyin sağlığında herhangi bir problem yok.1 haftada taburcu ediyoruz” dedi.

“DİYALİZDEN SONRA EVDE SABAHA KADAR DUA EDİYORDUM, DUALARIM KABUL OLDU”

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde yaşayan evli 2 çocuk babası Mahmut Yılmaz, “Çok rahatım, sağlığıma kavuştum, herkese organ bağışında bulunmaları gerektiğini belirtirim. Diyaliz makinesi ile yaşayanlar büyük çileler çekiyorlar, bağış yapılıp her kese nakil yapılırsa sağlığına kavuşurlar diyorum. Kıbrıs gazisiyim, 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı’na katıldım. Yapılmış olan harekatla orada bulunan soydaşlarımıza ve Rumlara huzur ve güven sağladık. Şimdi her şey serbest yiyebileceğim, daha rahat hareket edeceğim. Diyaliz makinesine bağlandıktan sonra eve geldiğimde sabaha kadar Allah’ıma dua ediyorum, bana bir böbrek çıksa da kurtulsam diye. Allah razı olsun hayırsever birinin böbreklerini bağışlamasıyla dualarım kabul oldu. ismini açıklamayan bir üniversite öğrencisinin böbreği bana takılmış, onlara da bu konuda teşekkür ederim. Doktorlarıma ve herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Böbrek Nakli Olursam Göbek Atarım Diyen Hasta Sözünü Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement