Bochum'daki Madenden Türkiye'ye, 'Kalbimiz Soma'da' Diyerek Seslendiler - Son Dakika
Güncel

Bochum'daki Madenden Türkiye'ye, 'Kalbimiz Soma'da' Diyerek Seslendiler

Bochum\'daki Madenden Türkiye\'ye, \'Kalbimiz Soma\'da\' Diyerek Seslendiler

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Avrupa Genel Başkanı Tunç Akkoç, 24 Mayıs'ta Almanya'nın Oberhausen kentinde düzenleyecekleri etkinliğin gelirinin tamamını Soma'ya bağışlayacaklarını açıkladı.

19.05.2014 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Avrupa Genel Başkanı Tunç Akkoç, 24 Mayıs'ta Almanya'nın Oberhausen kentinde düzenleyecekleri etkinliğin gelirinin tamamını Soma'ya bağışlayacaklarını açıkladı. Tunç Akkoç, şu an müze olarak kullanılan Bochum'daki bir maden ocağında yaptığı açıklamada şunları söyledi 'Türkiye'de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile Türkiye Barolar Birliği'nin önderliğinde başlatılan kampanyaya bütün gücümüzle destek veriyoruz. 24 Mayıs etkinliğinin tüm gelirlerini Soma'ya ulaştıracağız. Yüreğimiz Soma'da vicdanlarımız ayakta. Bugün Soma Türkiye'nin vicdanıdır. Türkiye dört elle vicdanına sarılıyor. Bizler burada Almanya'da Soma'ya sarılıyoruz. Madenciler için, emekçiler için, Somalı kardeşlerimiz için bir araya geliyoruz. Onlarca Türk Derneği, binlerce yurttaşımız Almanya'da Avrupa'da seferber oldu. 24 Mayıs'ta Soma için 19 Mayıs ruhunu, Gezi ruhunu yeniden yaşatıyoruz.'

ETKİNLİĞE 12 BİN KİŞİ BEKLENİYOR

TGB, 24 Mayıs Cumartesi günü Almanya'nın Oberhausen kentindeki König Pilsener Arena'da, 'Özgürlükler İçin Vatan Ezgileri' adlı bir etkinlik düzenliyor. Etkinlikte, Duman Grubu, Cem Adrian, Resul Dindar, Erkan Oğur, Grup Çığ ve Güvenç Dağüstün sahne alacak. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Gazeteci Soner Yalçın ile Gezi olaylarında yaşamını yitiren bazı gençlerin aileleri konuşmalar yapacak. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen ve 12 bin kişinin katılması beklenen etkinliğin geliri Soma'da yaşamını yitiren madencilerin ailelerine bağışlanacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bochum'daki Madenden Türkiye'ye, 'Kalbimiz Soma'da' Diyerek Seslendiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement