Bodrum'da Sığınmacıları Taşıyan Teknenin Batması - Son Dakika
Yerel

Bodrum'da Sığınmacıları Taşıyan Teknenin Batması

Bodrum'da yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen sığınmacıları taşıyan teknenin ters döndüğü ve 17 kişinin kamaraya sıkışmaları sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

27.09.2015 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen sığınmacıları taşıyan teknenin ters döndüğü ve 17 kişinin kamaraya sıkışmaları sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Bodrum'dan, Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmeye çalışan sığınmacıları taşıyan teknenin batması sonucu 17 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yaklaşık 8 metre uzunluğundaki ve içinde 37 kişinin bulunduğu teknede ölen 17 kişinin teknenin kamara bölümünde yolculuk ettiği ve teknenin hareket ettikten kısa süre sonra Çavuşadası açıklarında ters döndüğü kaydedildi. Bu sırada teknede bulunan kaçakların kamarada sıkıştıkları ve batan teknede hayatını kaybettikleri belirtildi.

İhbar üzerine bölgeye gelen Sahil Güvenlik ekipleri ile Bodrum Deniz Kurtarma Derneği üyelerinin yoğun uğraşı sonucunda tekneden çıkarılanların 17'sinin hayatlarını kaybettiği ifade edildi.

Öte yandan, Turgutreis Sahil Güvenlik Komutanlığına getirilen 17 kişinin cenazeleri burada yapılan ilk incelemelerin ardından, Bodrum Devlet Hastanesi ile ilçedeki özel hastanelerin morglarına kaldırıldı.

Olaydan sağ olarak kurtulan Suriye uyruklu Hayat Sabır Burhan adlı sığınmacı, hayatını kaybeden eşi Ahlan Burhan (32) ve oğlu Yusuf Burhan'ı (3) teşhis için Bodrum Devlet Hastanesi morguna getirildi.

Hayatını kaybeden kişilerin içinde 3 yaşındaki oğlu Yusuf'u gören Suriyeli baba, büyük üzüntü yaşadı. Acılı babayı Sahil Güvenlik ekipleri güçlükle sakinleştirdi.

Öte yandan, olayda hayatını kaybedenlerin kimlik tespiti için çalışmalar devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bodrum'da Sığınmacıları Taşıyan Teknenin Batması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement