İnsan Kaçakçılığı Yaptıkları İddiasıyla 4 Kişi Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

İnsan Kaçakçılığı Yaptıkları İddiasıyla 4 Kişi Tutuklandı

İnsan Kaçakçılığı Yaptıkları İddiasıyla 4 Kişi Tutuklandı

Bodrum'da içlerinde kıyıya vurmuş cansız bedeniyle dünya gündemine oturan Aylan bebeğin de bulunduğu 12 mültecinin ölümüne yol açmaktan 4 kişi tutuklandı.

04.09.2015 20:11  Güncelleme: 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 2 yaşındaki Aylan Kurdi ve ağabeyi 3 yaşındaki Galip Kurdi'nin de aralarında bulunduğu 8'i çocuk 12 kişinin öldüğü faciayla ilgili olarak organizatör oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan Suriye uyruklu dört kişi, sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Bodrum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, geçen çarşamba akşam saatlerinde tüm dünyayı sarsan 8'i çocuk 12 kişinin öldüğü faciayla ilgili, organizatör olduğu iddiasıyla Suriye uyruklu M.H., H.A.S., M.H. ve H.Ş.'yi gözaltına aldı. Emniyet'teki işlemlerinin ardından biri tekne kaptanı, 4 zanlı, 'göçmen kaçakçılığı' ve 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep vermek' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 4 kişi mahkemece tutuklandı.

ANNELERİ GÖZYAŞI DÖKTÜ

Zanlılardan M.H.'nin annesi Meliha Recep ile H.A.S.'nin annesi Zehra Salih, çocuklarını görmek için erken saatlerde adliye önüne gelerek beklemeye başladı. Gözyaşı döken annelerden Zehra Salih, adliyeye girerken oğlunun boynuna sarılınca birlikte ağlamaya başladı. 2.5 yıldır Mersin'de yaşayan Meliha Recep, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ayrıca Salih'in konuşmalarını da Türkçe'ye çevirdi.

"NEDEN BÖYLE OLDU BİLMİYORUM"

Eşini Suriye'de iç savaşta kaybettiği belirten Salih, "Ondan başka çocuğum, yardımcım yok. Çocuğum buraya Avrupa'ya gitmek için geldi. Neden böyle oldu bilmiyorum? Oğlum 10 gündür burada. Bizlere yardımcı olun." dedi.

"BİZE BİRİLERİ YARDIM ETSİN"

Dört çocuk annesi Meliha Recep de "Benim de bir oğlum burada. Yurt dışına çıkacaktı. Ama neden gözaltına alındı onu bilmiyorum. Bize birileri yardım etsin. Ben dün akşam Bodrum'a geldim. İlçedeki karakolları gezdim. Şimdi, adliyeye geldim. Oğlum yaklaşık 1 aydır burada. Kaçakçılıkta bir ilgisi olabilir mi? İkimizin oğlu da yurt dışına çıkacak ki bizleri kurtarsın. Zehra Salih ile kader arkadaşıyız." diye konuştu.

"İNSAN KAÇAKÇILIĞI YAPMIYORLAR"

Olayda hayatını kaybedenlerin hatırlatılması üzerine Recep, çocuklarının suçunun olmadığını ve insan kaçakçılığı yapmadıklarını öne sürdü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnsan Kaçakçılığı Yaptıkları İddiasıyla 4 Kişi Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • EROVA: KAFANI KUMDAN ÇIKAR VATANDAŞ ,BALIK HAFİZALI OLMAYALIM....CHP,HDP Yİ DESTEKLEDİ..HDP DE PKK YI DESTEKLİYOR , ŞEHİTLER GELİYOR..HADİ GEZİZEKALİLAR ALKIŞ TUTUN...HAİN BEYNAMAZLAR..BİZDE YALAN YOK VATANDAŞ..YALAN SÖYLEYEN SEREFSİZDİR.... 29 17 Yanıtla
  • Mutlu: Bende soruyorum hırsızın hiçmi suçu yok diye. Avrupaya kaçak yolla zorla götürmüyorlar tv söylediler 1500-2250 euro ödüyorlarmış bu paraları ödeyen kendileri ne için avrupa sevdası için o zaman diyeceksinki. Kendim ettim Kendim buldum 10 8 Yanıtla
  • mehmet: işte gerçek şehit 5 1 Yanıtla
  • Abaza: Tamam 4 tane günah keçi si bulundu 6 0 Yanıtla
  • Salih Has : Bu çocuk kobanili olamaz. Çünkü güzel. Kürtler çirkin 2 4 Yanıtla
  • 65van : Iyi bakin bu cesedi sahile vurmuş çocuğa, Balıkların bile dokunmaya Kıyamadığı , Denizin bile utancından kabul etmeyip , Kıyıya vurduğu bu masuma iyi bakın !!! Yerde yatan bir çocuk değil , Kaybettiğimiz insanlığımızdır !!! Yerde yatan bir çocuk değil , Savaşların bitmediği Ortadoğunun halidir !!! Yerde yatan bir çocuk değil , Adaletsizlik ve hoşgörüsüzlüğümüz Yüzünden kaybettiğimiz YARINLARIMIZDIR !!! 5 0 Yanıtla
  • yeter: artık bu zavallı yavrunun fotoğrafını kullanmayın lanet olsun yaa 2 1 Yanıtla
  • sinan: şu insan kaçakçılarının ayağına taş bağlayıp denize atmak lazım 3 0 Yanıtla
  • amed 21 : allah bellarını versin evlat acısı neymiş bilin işte kıydılar o maasum gönahsız bebeklere 3 kuruş için bu işin içinde kimin parmağı varsa allah onada aynı acıyı yaşatsın inşallah 3 0 Yanıtla
  • caniş: ya ben anlamıyorum bizim türk halkını, yahu siz değilmiydiniz,sayın recep tayyip erdoğana kızan bunları aldı ülkeye niye aldı diyen ne olduda birden sevgi kabarcığı oluştu yapmayın allah aşkına. 2 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement