Bodrum'daki Kanlı Saldırının Şüphelileri Adliyede - Son Dakika
Güncel

Bodrum'daki Kanlı Saldırının Şüphelileri Adliyede

Bodrum\'daki Kanlı Saldırının Şüphelileri Adliyede

Bodrum'da, yat kaptanı Mehmet Ecim'in otomobilinde öldürülmesi olayına karışan ve insan kaçakçılığı organizatörü oldukları ileri sürülen 5 şüpheli adliyeye sevk edildi.

14.09.2014 18:05  Güncelleme: 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da, 44 yaşındaki yat kaptanı Mehmet Ecim'in otomobilinde kurşun yağmuruna tutularak öldürülmesi olayına karıştıkları ve insan kaçakçılığı organizötürü oldukları ileri sürülen 1'i Suriyeli 5 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Bitez Mahallesi, Pınarlı Sokak'ta dün saat 08.00 sıralarında, 34 KY 9795 plakalı beyaz renkli Mercedes marka otomobilin önü, iki ayrı otomobildeki kişiler tarafından kesildi. Önünü kestikleri otomobilin iki kapısını açan saldırganlar, direksiyon başındaki, üzerinden Ahmet Genç adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı çıkan kişiye kurşun yağdırıp, kaçtı.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahaleyi yapmak istediği kanlar içindeki yaralı, yaşamını yitirdi. Polisin yaptığı incelemede üzerinden çıkan kimlik sahte olduğu belirlenen ölen kişinin yat kaptanı Mehmet Ecim olduğu ortaya çıktı.

Savcı ve polisin olay yerindeki incelemesinin ardından Ecim'in cesedi önce Bodrum Devlet Hastanesi Morgu'na ardından da otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

Saldırganların kullandığı her ikisi de kiralık olduğu belirlenen 35 GU 5503 ve 06 KB 1377 plakalı iki otomobil olayın ardından polis tarafından terkedilmiş olarak bulundu. Otomobillerde yapılan aramada siyah renkli Mercedes marka olanında ruhsatsız bir tabanca ele geçirildi.

Öldürülen Ecim'in kullandığı otomobilin de kiralık olduğu ve bir arkadaşından "Hastam var İzmir'e götüreceğim" diyerek, ödünç aldığı tespit edildi. Polis, olayın ardından ilk olarak kiralık otomobillerin sahiplerinin de aralarında bulunduğu belirlenen 7 şüpheliyi gözaltına aldı.

Ardından Muğla'dan takviye olarak gelen 30 Özel Harekat Polisi'nin de katılımıyla Kumbahçe Sahili'ndeki bir pansiyona düzenlenen operasyonda insan kaçakçılığı organizatörü oldukları ileri sürülen 3'ü Suriyeli 4 kişi daha gözaltına alındı. Ecim'in gözaltına alınan şüphelilerle Suriyeli kaçakları Yunan Adaları'na götürmek için anlaşmalarına rağmen vazgeçtiği, parayı da geri ödemediği için öldürüldüğü iddia edildi.

BURSA'DA YAKALANDI

Bunun üzerine operasyonu bu yönde genişleten polis, olayda tetiği çekenlerden biri olduğu öne sürülen Suriyeli M.M. (25) de Bursa'da polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı. M.M.'nin olayın ardından kullandığı 34 GU 5503 plakalı otomobili Yalıkavak'ta terkedip, taksiyle önce İzmir'e oradan da şehirler arası yolcu otobüsüyle Bursa'ya gitmek üzere yola çıktığını tespit etti. Bunun üzerine Bursa polisiyle irtibata geçildi. M.M., Bursa girişinde otobüsü durduran polisler tarafından yakalandı. M.M., Bodrum polisine teslim edildi. M.M., polisteki ifadesinde Ecim'in yanına parasını almak için gittiğini ileri sürüp, "Öldürmek için gitmemiştim. Korkutmak istedim. Silah bozuktu bir anda patladı" dediği öğrenildi.

ÇELİK YELEK GİYDİRİLDİ

Polisteki işlemlerinin ardından gözaltına alınan şüphelilerden M.M. ile A.D. (35), M.E. (33), B.K. (52) ve S.D. (35) isimli kadın adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin sevki sırasında polis geniş güvenlik önlemi alırken Suriyeli M.M.'ye çelik yelek giydirilmesi dikkati çekti.

Kadın zanlı S.D.'nin ise olayın ardından kendisini arayan diğer zanlılarla görüştüğünün tespit edildiği öğrenildi. Gözaltındaki diğer 7 kişinin ise polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldıkları bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'daki Kanlı Saldırının Şüphelileri Adliyede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement