Bodrum Emin Fındıkoğlu ve 12 Big Band Orkestrası, Suda Caz Konserinde Sahne Aldı - Son Dakika
Güncel

Bodrum Emin Fındıkoğlu ve 12 Big Band Orkestrası, Suda Caz Konserinde Sahne Aldı

Bodrum Emin Fındıkoğlu ve 12 Big Band Orkestrası, Suda Caz Konserinde Sahne Aldı

Emin Fındıkoğlu ve 12 big band orkestrası, Suda Caz konserinde sahne aldıMUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen 13'üncü Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nde Emin Fındıkoğlu ve 12 big band orkestrası, sahne aldı.

06.08.2016 16:42

Emin Fındıkoğlu ve 12 big band orkestrası, Suda Caz konserinde sahne aldı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen 13'üncü Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nde Emin Fındıkoğlu ve 12 big band orkestrası, sahne aldı.

Denizbank ana sponsorluğunda düzenlenen 13'üncü Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Emin Fındıkoğlu ve 12 big band orkestrasını konuk etti. Suda Caz konserleri kapsamındaki konser, seyri keyif yüksek bir caz ziyafeti sundu.

Öncesinde emektar caz sanatçısı İlham Gencer'e festival komitesi tarafından Türkiye'de caz müziğine kattığı değerler nedeniyle "Yaşam boyu onur ödülü" verildi. Ülkenin ilk piyanist şantörlerinden, kendini 92 yaşındaki kıdemli müzisyen olarak tanımlayan İlham Gencer, ödülünü festivalin düzenleyicileri Gülsin Onay ve Eren Levendoğlu'nun elinden aldı. İlham Gercer, ödülünü alırken, "Bu ödülü Türkiye'nin en güzel ellerinden alıyorum. Gülsin Onay, Türkiye'nin en iyi piyanisti, onur duydum" diyerek, teşekkür etti.

Yine konser öncesi, Emin Fındıkoğlu ve 12 big band orkestrası ile 2 caz klasiğini seslendiren Gencer, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Ödül töreninin ardından "Pocket size big band" olarak adlandırılan ve 14 müzisyenden oluşan topluluk sahne aldı. Gümüşlük sahilindeki konserde orkestra, Türkiye'nin trompette en önde gelen isimlerinden Şenova Ülker, Tolga Bilgin ve Barış Doğukan Yazıcı, trombonda Işık Üstündağ, Ebru Kennington ve Didem Yılmaz, saksafonda Duru Tuna, Sonay Yılmaz, Barış Ertürk ve Tamer Temel, kontrbasda Derya Davulcu, davulda Ekin Cengizkan ve vokal'de 6 yıldır orkestranın piyanisti ve şefi Emin Fındıkoğlu ile beraber çalışan caz vokalisti Meltem Ünel'den oluşan bir kadroyla sahneye çıktı.

Orkestra, standart caz klasiklerinin yanı sıra Fındıkoğlu'nun yeni bestelerinden oluşan bir seçkiyi de seslendirdi. Konserde "Acayip Karayipler", "I concentrate on you", "My Foolish Heart", "Les moulins de mon coeur", Moonlight in Vermont" ve "Blue skies" gibi eserlere de yer verildi. İki saat süren konserin ardından caz severler, orkestrayı sahnede tekrar isteyince Emin Fındıkoğlu + 12 tekrar sahneye çıkarak bir eser daha seslendirerek konseri tamamladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum Emin Fındıkoğlu ve 12 Big Band Orkestrası, Suda Caz Konserinde Sahne Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement