Bodrum Jet-ski ile Umuda Yolculuk Sahil Güvenlik'e Takıldı - Son Dakika
Güncel

Bodrum Jet-ski ile Umuda Yolculuk Sahil Güvenlik'e Takıldı

Bodrum Jet-ski ile Umuda Yolculuk Sahil Güvenlik\'e Takıldı

Jet-ski ile umuda yolculuk Sahil Güvenlik'e takıldı Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki bir su sporları merkezinden kiraladığı jet-ski ile iki Suriyeli kaçağı sekiz mil uzaklıktaki Yunanistan'a ait Kilimli (Kalimnos) Adası'na geçirmeye çalışan 33 yaşındaki L.B. yöredeki balıkçıların ihbarı üzerine Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

29.06.2015 22:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jet-ski ile umuda yolculuk Sahil Güvenlik'e takıldı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki bir su sporları merkezinden kiraladığı jet-ski ile iki Suriyeli kaçağı sekiz mil uzaklıktaki Yunanistan'a ait Kilimli (Kalimnos) Adası'na geçirmeye çalışan 33 yaşındaki L.B. yöredeki balıkçıların ihbarı üzerine Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Arkasındaki 30 yaşlarındaki Suriye uyruklu iki genç ile bugün saat 13.30'da Fenerburnu'ndan denize açılan L.B., Çatal Adayı geçip Kilimli Adası'na yöneldi. Bu sırada kaçakları fark eden balıkçıların ihbarı üzerine bölgeye, Sahil Güvenlik ekipleri hareket etti. Ekiplerinin 'geri dön' uyarısına rağmen ilerleyişini sürdüren kaçaklar, Türk karasularını çıkıp Yunanistan karasularına yöneldi. Kilimli önlerinde karşılarına çıkan Yunan Sahil Güvenliğini gören kaçaklar, geri dönmek zorunda kaldı. Bir süre su sporları merkezinde çalıştığı öğrenilen Y.B., kendisini bekleyen Türk Sanil Güvenlik ekiplerinden çeşitli manevralarla kaçmaya çalıştı. Ancak başarılı olamadı. Devrilen jet-skiden düşen kaptan ve iki kaçağı, sudan ekipler çıkardı. Turgutreis Limanı'ndan karaya çıkartılan üç kişinin emniyete teslim edileceği belirtildi. Bölgede sürat teknesi ve jet skilerle başka geçişlerin olabileceğini değerlendiren sahil güvenlik ekipleri, üç bot ile aralıksız devriye görevini sürdürüyor. Y.B.'nin ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. Kaçaklardan Hussame Aldan, "Biz gezmek için jet skiye binmiştik. Sonradan sahilden fazla açıldığımızı anladığımızda sahil güvenlik geldi" dediği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum Jet-ski ile Umuda Yolculuk Sahil Güvenlik'e Takıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement