Bodrum ve Milas'ta 93 Orman ve Ziraat Alanı Yangını Çıktı - Son Dakika
Güncel

Bodrum ve Milas'ta 93 Orman ve Ziraat Alanı Yangını Çıktı

Milas Orman İşletme Müdürü İsmet Dokur, bu yıl Muğla'nın Milas ve Bodrum ilçelerinde 93 orman ve ziraat alanı yangını meydana geldiğini söyledi.

28.10.2016 15:01

Milas Orman İşletme Müdürü İsmet Dokur, bu yıl Muğla'nın Milas ve Bodrum ilçelerinde 93 orman ve ziraat alanı yangını meydana geldiğini söyledi.

Dokur, gazetecilere yaptığı açıklamada, Milas Orman İşletme Müdürlüğü olarak sorumluluk alanlarının Bodrum ve Milas ilçelerindeki 150 bin hektarlık orman alan olduğunu kaydetti.

Bu yıl sorumluluk alanlarında," 42'si ziraat alan, 51'i ormanlık alan olmak üzere toplam 93 yangın çıktı" diyen Dokur, bu yangınlarda 71 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü ifade etti.

Bu yangınlardan en büyüğünün, Milas'ın Çukurköy Mahallesi'nde mart ayında yaşandığını hatırlatan Dokur, burada 19 hektarlık alanın yangını söyledi.

Yaz aylarında 3 uçak ve 1 helikopterle Milas Orman İşletme Müdürlüğü olarak, yalnızca Milas ve Muğla'da değil, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde çıkan yangınların söndürülmesine destek verdiklerini dile getiren Dokur, şöyle konuştu:

"Yangınlara müdahale süremiz ortalama 15 dakika. Orman teşkilatı olarak 24 saat teyakkuzdayız. Teşkilat olarak yangınların söndürülmesi için olduğu kadar orman varlığımızın sürdürülmesi ve geliştirilmesi, yeni orman yollarının açılması gibi misyonları da üstleniyoruz. 11 arazöz, 6 su tankeri, 8 ilk müdahale aracı, 2 yer ekibi ve 150 işçimizle ormanlarımızı koruyoruz."

Dokur, vatandaşlardan kış ayları da dahil, görülen dumanları 112 acil çağrı merkezine ihbar etmelerini istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bodrum ve Milas'ta 93 Orman ve Ziraat Alanı Yangını Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement