Boğazlıyan Belediyesinin Yaptırdığı Mezbahane Kesime Başladı - Son Dakika
Yerel

Boğazlıyan Belediyesinin Yaptırdığı Mezbahane Kesime Başladı

Boğazlıyan Belediyesinin yaptırdığı modern mezbahane, büyükbaş hayvan kesimine başladı.

11.03.2015 14:52  Güncelleme: 15:08

Boğazlıyan Belediyesi tarafından yaptırılan modern mezbahane, büyükbaş hayvan kesimine başladı.

Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal, tesisin açılışı sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, Boğazlıyan'ın tarım ve hayvancılık alanında Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden birisi olduğunu söyledi.

Bu kapsamda Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından sağlanan 400 bin lira hibeyle yaklaşık 750 bin liraya mal olan modern tesisi Boğazlıyan'a ve bölge çiftçisinin hizmetine sunmaktan mutlu olduğunu dile getiren Erdal, "Boğazlıyan mezbahanesi Yozgat genelindeki tesislerin içerisinde en moderni. Soğutma ve şoklama özelliği var. Eksi 18 dereceye kadar ısıyı artırabiliyor. Günlük 100 büyükbaş ve 300 küçükbaş hayvan seri olarak kesilebiliyor" dedi.

Erdal, bugün deneme kesiminin yapıldığını ve başarıyla sonuçlandığını aktararak, "İlerleyen günlerde tesisimiz seri üretime başlayacak. Orta Anadolu'nun en büyük hayvan pazarı Boğazlıyan Belediyesine ait. Bu tesis ile hayvan pazarımız da taçlanmış oldu" diye konuştu.

Modern tesisin bölgesel bir yatırım olduğunu da vurgulayan Erdal, tesisin Boğazlıyan'a ve çiftçilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Boğazlıyan Belediyesinin Yaptırdığı Mezbahane Kesime Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement