Karayılan'ın 20 Sayfalık Açıklamalarının Sırrı Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

Karayılan'ın 20 Sayfalık Açıklamalarının Sırrı Ortaya Çıktı

Karayılan\'ın 20 Sayfalık Açıklamalarının Sırrı Ortaya Çıktı

PKK'nın elebaşılarından Murat Karayılan'ın basında çıkan 20 sayfalık açıklamaları, örgütün ne denli "köşeye sıkıştığının" açık göstergesi olarak yorumlanıyor.

02.10.2015 17:31  Güncelleme: 08:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bölücü terör örgütünün elebaşılarından Murat Karayılan'ın basında çıkan 20 sayfalık açıklamaları, örgütün ne denli "köşeye sıkıştığının" açık göstergesi olarak yorumlanıyor.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından elde edilen değerlendirmelere göre, bölücü terör örgütü "çözülme" süreci yaşıyor.

20 SAYFALIK AÇIKLAMA KÖŞEYE SIKIŞTIĞININ AÇIK GÖSTERGESİ

TSK'nın özellikle son günlerde Beytüşşebap'ta yaptığı operasyonlar sonrasında örgütün sözde yöneticilerinin telsiz konuşmaları ise "ilginç ve itiraf" niteliğinde diyaloglara sahne oluyor.

Bölücü terör örgütünün elebaşılarından Murat Karayılan'ın uzun yıllar en yakınında yer alan bir ismin geçen hafta güvenlik kuvvetlerine teslim olması ve Karayılan'ın basında çıkan 20 sayfalık açıklamaları, örgütün ne denli "köşeye sıkıştığının" açık göstergesi olarak yorumlanıyor.

KANLI TARİHTE BÖYLE KAPSAMLI AÇIKLAMA YOK

"Kanlı tarihlerinde" bölücü terör örgütünün başındaki hiçbir sözde liderin bu denli kapsamlı bir açıklamaya gitmemesi, örgütün yaşadığı vahametin açıkça ortaya çıkması olarak da değerlendiriliyor.

Karayılan'ın konuşmasındaki çelişkilere bile bakılsa örgütün ne durumda olduğunun açıkça görülebileceği ifade ediliyor.

"SIKIYSA SİZ GELİN ÇARPIŞIN"

Bu arada güvenlik kuvvetleri, örgütün sözde eyalet liderlerinin, telsiz konuşmalarında Karayılan'a, "Sıkıysa siz gelin çarpışın. İran'da keyif yaparak emir vermekle bu işler yürümez" diyecek kadar ileri gittiğini de tespit etti.

ÖRGÜTÜN MÜHİMMAT DEPOSU PATLATILDI

Beytüşşebap'ta görev yapan Mehmetçik'in sarp mevziler ve üs bölgelerinde dün çekilen fotoğrafları, Türk askerinin motivasyonunun ne denli yüksek olduğunu da gösteriyor.

Öte yandan, Beytüşşebap bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlere yönelik 25 Eylül 2015 tarihinde icra edilen hava destekli operasyon sonucunda çok sayıda kayıp veren örgütün kullandığı 8 mağaranın tespit edildiği belirtildi.

Bu mağaralarda yapılan aramalarda, 12 kalaşnikof piyade tüfeği, 2 av tüfeği, 3 roketatar sevk fişeği, 6 roketatar mühimmatı, 220 adet 7,62 milimetre çapında mühimmat, 126 adet 5,56 milimetre çapında mühimmat ve 17 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü ele geçirildi.

Mehmetçik ayrıca, 6 çuval amonyum nitrat (65 kilogram), 2 kilogram plastik patlayıcı madde, 2 dürbün, 720 av tüfeği fişeği, 4 el telsizi, 1 büyük telsiz, 1 telsiz şarj cihazı, 2 adet 10 kilogramlık bidon içerisine hazırlanmış patlayıcı düzeneği, 50 mekanik fünye, çok sayıda yaşam malzemesi ve örgütsel dokümanı da ele geçirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karayılan'ın 20 Sayfalık Açıklamalarının Sırrı Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Kartal: Türkiye ölü Kürtlerde bile korkuyur dünyanın yüz karaları. 19 43 Yanıtla
  • Kurdo: Hay sizin yalanızı gelin doğuya görün doğruları batıdan sallamayın 13 20 Yanıtla
  • CESUR TÜRK VATANDAŞI : şimdi bağırıp durursunuz barış da barış sizinle ancak yapılacak olan leşleriniz bu dağlardan indikten sonra olur 22 5 Yanıtla
  • BİR BİLEN: Devlet seni emekli edecek deseler koşa koşa gelirsin değil mi Karayılan. Aç İşkembeni devletin ekmeğiyle tıka basa doldurursun da hiç utanç duymazsın. Iste senin ataların da böyleydi. Sen de kürt kanıya beslenip hiç utanç duymuyorsun 14 9 Yanıtla
  • kürt: seninleyiz öcalan karayilan pkk israilturkdevleti çakallar 7 16 Yanıtla
  • önce vatan: senın kellen gelecek yakında 20 3 Yanıtla
  • otto: Tp butun hersey israil iblisinin basinin altindan cikiyor bugun kurt vatandasda biliyorki kurdun turkten baska dostuyok 15 2 Yanıtla
  • ankara: havuz madye at yalani 50 safer oldu dediniz 11 3 Yanıtla
  • Allahtan korkan: Calvarli pislikler sonunuz geldi 5 2 Yanıtla
  • Tarafsiz..: Soguk savas argumanlari... 2 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement