Borçka'nın 93. Kurtuluş Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Borçka'nın 93. Kurtuluş Yıl Dönümü Kutlandı

Borçka\'nın 93. Kurtuluş Yıl Dönümü Kutlandı

Borçka'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü törenle kutlandı.

07.03.2014 14:31

Borçka'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü törenle kutlandı.

Borçka Belediye Parkı'nda düzenlenen törende, Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Garnizon Komutanı Piyade Yüzbaşı Murat Mut, Borçka Belediye Başkanı Oral Küçük tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Belediye Başkanı Oral Küçük, Borçka'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Birinci Dünya Savaşı'nda yenik sayılan Osmanlı İmparatorluğu savaşta bile vermediği ağır kaybı maalesef antlaşma masasında vermiş ve yurdun dört bir yanı düşman işgaline uğramıştır. Anadolu, Avrupa devletleri arasında insafsızca bölüşülmek istenmişti ancak ya özgürlük ya ölüm diyen Türk milleti, bu esarete teslim olamazdı ve olmadı. 19 Mayıs 1919'da Anadolu'ya özgürlük güneşi gibi doğan büyük kahraman Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin İstiklal Savaşı'nı Samsun'dan başlatmış ve bu kurtuluş mücadelesi bütün Anadolu'da olduğu gibi Artvin'de de bağımsızlıkla sonuçlanmıştır. Kurtuluş savaşımızda canını bu cennet vatan için feda eden tüm şehitlerimizi  rahmet ve minnetle anıyorum."

Öğrencilerin şiirler okuduğu, mini konser, halk oyunları gösterisinin sunulduğu tören, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Borçka'nın 93. Kurtuluş Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement