Boşanma Davaları Adliyeye Gitmeden Açılabilecek - Son Dakika
Güncel

Boşanma Davaları Adliyeye Gitmeden Açılabilecek

Adalet Bakanlığı, devrim niteliğinde bir uygulamayı hayata geçirdi. UYAP üzerinden boşanma, iş ve tazminat gibi hukuk davaları, UYAP vatandaş portalından açılabilecek.

20.03.2015 08:42  Güncelleme: 08:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanlığı, adliyelere gitme zahmetini ortadan kaldıracak yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Artık Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) üzerinden boşanma, icra, iş, tazminat gibi hukuk davaları, UYAP vatandaş portalından açılabilecek.

E-İMZA İLE İŞLEM TAMAM

Elektronik imzası bulunan vatandaşlar, UYAP Editör ile hazırlayacakları dava dilekçelerini, e-imzaları ile imzalayacak, Vakıfbank internet bankacılığıyla, yargılama harcı ve gider avansını ödeyerek dava açma işlemlerini gerçekleştirebilecek.

HER ŞEYİ TAKİP EDECEKLER

Vatandaşlar, internet üzerinden e-Devlet şifresi, e-imza, mobil imza ve e-Devlet üzerinden 4 seçenekle UYAP Vatandaş Portalı'na bağlanabiliyor. Bu sayede vatandaşlar, Türkiye genelinde haklarında açılmış davalara ait bilgileri takip edebiliyor.

Vatandaşlar bu davaların aşamalarını (dava konusunu, değerini, taraflarını, duruşma günlerini, dosyanın Yargıtay'dan dönüp dönmediğini) sistem üzerinden takip edebilecek. Bakanlık, bu yolla adliyelerdeki yoğunluğun önüne geçmeyi hedefliyor.

İŞTE O ADRESLER

E-imza, http://www.tk.gov.tr/bilgi_ teknolojileri/elektronik_imza/eshs.php adresinde bildirilen şirketlerin birinden temin edilebiliyor. Bu işlemin ardından vatandaşlar https://vatandas.uyap.gov.tr/vatandasportal/ index.html adresinden UYAP Vatandaş Portalı giriş sayfasına bağlanabiliyor. (Kaynak: Habertürk)

Boşanma Davaları Adliyeye Gitmeden Açılabilecek
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Boşanma Davaları Adliyeye Gitmeden Açılabilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • tuğçe bölük: iyi olur ya canı sıkılan kocasını yolcu eder, şurdan bir boşanma davası açayım der. böyle kolay olduğu iyi oldu valla 3 0 Yanıtla
  • Kaleli: Tbrk edyrm bu arkadaşı cok dgru.. 0 0 Yanıtla

Advertisement