BOTAŞ'ta Hırsızlık Operasyonu - Son Dakika
Güncel

BOTAŞ'ta Hırsızlık Operasyonu

BOTAŞ\'ta Hırsızlık Operasyonu

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde BOTAŞ boru hattından hırsızlığı önlemek amacıyla düzenlenen operasyonda hırsızlar tankeri bırakıp kaçtı.

29.11.2015 20:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde BOTAŞ boru hattından hırsızlığı önlemek amacıyla düzenlenen operasyonda 20 ton ham petrol bulunan akaryakıt tankeri ile boru hattına kelepçe takmak için kullanılan tüplü pürmüz makinesi ve suçta kullanılan malzemelere el konuldu.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Bismil İlçe Jandarma Komutanlığınca BOTAŞ boru hattından hırsızlık ile mücadele kapsamında önleyici kolluk devriyesi gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, devriye faaliyeti esnasında Bismil'e bağlı Yukarısalat Mahallesi Meredam mezrası sınırlarından geçen BOTAŞ boru hattının geçtiği bölgede şüpheli bir araç tespit edildiği belirtilerek, "Jandarma ekiplerini fark eden şüpheli veya şüpheliler, içerisinde 20 ton ham petrol bulunan akaryakıt tankerini olay yerinde bırakarak kaçmış olup, yapılan kontrolde aracın yanında bulunan BOTAŞ boru hattına, harici kelepçe takılarak yaklaşık olarak 20 ton ham petrolü çektikleri, ancak devriyenin müdahalesi sonucu, çaldıkları ham petrolü olay yerinde tanker ile birlikte bırakarak kaçtıkları tespit edilmiştir" denildi.

Konu ile ilgili açıklamanın devamında şu bilgiler verildi: "Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile ele geçirilen ve suçta kullanılan (1) adet tanker, tanker içerisinde bulunan (20) ton ham petrol, boru hattına kelepçe takmak için kullandıkları tüplü pürmüz makinesi ve suçta kullanılan malzemelere el konulmuştur. Olay yerinden kaçan ve kimlikleri tespit edilen şüpheli ve şüphelilerin yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve hırsızlığın önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir."

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel BOTAŞ'ta Hırsızlık Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement