Boynuzdan Ürettiği Taraklarla Yurt Dışına Açıldı - Son Dakika
Güncel

Boynuzdan Ürettiği Taraklarla Yurt Dışına Açıldı

Ahlatlı baston ustası Refa Gökbulak'ın manda, sığır, keçi ve koç boynuzlarından ürettiği taraklar yurt dışında alıcı buluyor.

08.07.2014 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

OKTAY BAYAR - Ahlatlı baston ustası Refa Gökbulak'ın manda, sığır, keçi ve koç boynuzlarından ürettiği taraklar yurt dışında alıcı buluyor.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde yaptığı bastonlarla adını duyuran Refa Gökbulak, keçi, manda, koç ve sığır boynuzları kullanarak ürettiği taraklarla da yurt dışına açıldı. Boynuzdan yaptığı organik tarakların internet sitesi üzerinden tanıtım ve pazarlamasını yapan Gökbulak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önceleri iki çeşit ürettikleri tarakları, talep artınca 10 çeşide çıkardığını söyledi.

Gökbulak, tarakları kadın ve erkekler için iki farklı modelde ürettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ahlat, turizm potansiyeli olan bir ilçe. Buraya gelen yerli ve yabancı turistlere yaptığımız ürünleri pazarlıyoruz. Öte yandan kurduğumuz internet üzerinden de tanıtım ve pazarlama işini yürütüyoruz. Bu sayede gerek yurt içinden gerekse yurt dışından sürekli talepler geliyor. Kargo ve posta yoluyla gelen siparişleri ulaştırıyoruz. Başta Japonya olmak üzere Almanya, Fransa ve İngiltere gibi birçok ülkeye bu tarakları ihraç ediyoruz. Ülke içinde de turistik eşya satan mağazalar aracılığıyla pazarlama yapıyoruz."

Kemik ve boynuz gibi organik ürünlerden yapılan tarakların mikrop barındırmaması nedeniyle tercih edildiğine dikkati çeken Gökbulak, "Uzun süre kullanıldığında saç köklerindeki kan dolaşımını artırıyor. Kemik taraklar ayrıca vücuttaki stresi almakta ve yine plastik taraklarda olduğu gibi saçlarda elektriklenme yapmıyor. Dolayısıyla sağlıklı bir ürün. Bu nedenle de daha fazla tercih ediliyor" diye konuştu. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Boynuzdan Ürettiği Taraklarla Yurt Dışına Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement