Bozdağ-Kaljurand Görüşmesi - Son Dakika
Güncel

Bozdağ-Kaljurand Görüşmesi

Bozdağ-Kaljurand Görüşmesi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "İade talebi hakkında ilk defa ABD, Türkiye'ye bir heyet gönderiyor ve bu heyet birbirlerini anlama ve dosyayı değerlendirme konusunda birlikte çalışma yapıyor.

24.08.2016 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "İade talebi hakkında ilk defa ABD, Türkiye'ye bir heyet gönderiyor ve bu heyet birbirlerini anlama ve dosyayı değerlendirme konusunda birlikte çalışma yapıyor. Biz bunu önemsiyoruz. Umarız ki bu görüşmeler faydalı sonuçlar verir." dedi.

Bozdağ, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Dönem Başkanı ve Estonya Dışişleri Bakanı Marina Kaljurand ile beraberindeki heyeti kabul etti.

Bakanlıkta, basına kapalı gerçekleşen kabul, 1 saat sürdü.

Görüşmenin ardından Bozdağ ve Kaljurand ortak basın toplantısı düzenledi.

Adalet Bakanı Bozdağ, ziyareti önemsediklerini, Avrupa Konseyi ile Türkiye arasında güçlü bir işbirliği ve ilişkinin söz konusu olduğunu söyledi.

Avrupa Konseyi ile bakanlık olarak uzmanlar düzeyinde yürüttükleri çalışmalar olduğunu dile getiren Bozdağ, 2 Eylül tarihinde de uzmanların bir araya geleceğini ve çalışmaları değerlendireceklerini aktardı.

Adalet Bakanı Bozdağ, darbe teşebbüsüyle ilgili de görüş alışverişinde bulunulduğunu bildirdi.

"Gülen hakkında yakalama kararı verildi"

Bir gazetecinin ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner'in Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin açıklamalarını hatırlatması üzerine Bozdağ, Gülen'le ilgili ABD'ye 4 dosyanın gönderildiğini ve bu dosyaların darbe teşebbüsünden önceki suçlara ilişkin olduğunu ve dosyaların darbe teşebbüsüyle ilgili olmadığını belirtti.

Bozdağ, darbe teşebbüsüyle ilgili soruşturmaların devam ettiğine değinerek, "Delillerin toplanması, değerlendirilmesi elbette ki zaman alıyor. O yüzden gönderilemedi ancak bu arada Ankara, İzmir ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıkları Fetullah Gülen hakkında yakalama kararları verdiler. O kararlar bakanlığımıza geldikten sonra İngilizceye çevrilecek ve şartlar yerine getirildikten sonra ABD'ye iletilecektir. Şu anda hazırlıklar son noktaya gelmiş durumda. Önümüzdeki hafta muhtemelen gönderilecektir." dedi.

ABD'den Gülen'in iadesine ilişkin bir heyetin dün Türkiye'ye geldiğini anımsatan Bozdağ, heyetin bakanlık uzmanlarıyla görüşmelerine devam ettiğini ifade etti.

Bakan Bozdağ, heyetin gelmesinin ABD'nin iadeye verdiği önemi gösterdiğine dikkati çekerek, "Bir iade talebi hakkında ilk defa ABD Türkiye'ye bir heyet gönderiyor ve bu heyet birbirlerini anlama ve dosyayı değerlendirme konusunda birlikte çalışma yapıyor. Biz bunu önemsiyoruz. Umarız ki bu görüşmeler faydalı sonuçlar verir." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bozdağ-Kaljurand Görüşmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement